Vos Logistics verder met Qualcomm • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics verder met Qualcomm

Vos Logistics uit Oss heeft onlangs zijn contract met met ICT-leverancier Qualcomm verlengd. Nagenoeg het hele wagenpark van Vos is nu uitgerust met de laatste generatie van het communicatiesysteem EutelTRACS van Qualcomm. Het bedrijf beschikt daarmee tevens over de meest recente innovaties. Het contract met Vos Logistics liep nog tot juli 2011 maar is nu al verlengd tot juli 2013. “Een groter teken van ons vertouwen in Qualcomm is niet denkbaar”, aldus managing director Stijn Vos.

Vos Logistics met MAN TGAVos Logistics heeft EutelTRACS geïntegreerd in zijn eigen LOVOS informatiesysteem en heeft met de contractverlenging ook het gebruik van de meest recente functionaliteiten uitgebreid. Zoals de QFXMpander, een intelligente blackbox die een nog uitgebreidere informatie-uitwisseling mogelijk maakt met chauffeurs en wagenpark. En HourTRACS, het systeem voor het digitale beheer van rij-, rust- en werktijden waarmee de efficiency op het gebied van onder meer planning en loonadministratie nog verder wordt verhoogd. Via EutelTRACS past Vos de Drivercard Download van Qualcomm toe. Daarmee kunnen door middel van beveiligde, draadloze technologie alle digitale tacho kaartgegevens van chauffeurs worden gearchiveerd in de backoffice zonder dat de chauffeur daarvoor de thuisbasis bezoekt.

“Met EutelTRACS hebben we onze communicatie tussen wagens en thuisbasis perfect voor elkaar”, legt Stijn Vos uit. “Dat moet ook. Onze klanten zijn het gewend dat wij hen optimaal kunnen bedienen met tracking en tracing. Dat ons dat lukt, zit ‘m niet alleen in de kwaliteiten van het systeem maar ook in de toegevoegde waarde die het bedrijf Qualcomm levert. Als het om ambities op het gebied van innovaties gaat, zitten Qualcomm en Vos Logistics op dezelfde golflengte. Met EutelTRACS hebben we stabiliteit en uniformiteit in huis. Met Qualcomm hebben we de zekerheid dat we over de nieuwste systemen en functionaliteiten kunnen beschikken. De ‘refund strategy’ die zij daarbij toepassen, spreekt ons bovendien erg aan. Dat maakt het voor ons ook kostentechnisch aantrekkelijk om over te stappen op de jongste innovaties van Qualcomm, zoals systemen die communiceren op basis van GPRS en WiFi.” Stijn Vos legt de relatie van zijn bedrijf met Qualcomm uit als een van wederzijds committment. “Zij denken mee met ons en innoveren, wij van onze kant hebben invloed op hun productontwikkeling. Zo’n relatie geeft zoveel vertrouwen dat de contractverlenging die we nu zijn aangegaan, eigenlijk geen verrassing is.”

Vos Logistics en Qualcomm zijn al sinds jaren vaste partners van elkaar. Met circa 30 vestigingen, meer dan 3.000 werknemers en ongeveer 2.000 wagens op de weg is Vos Logistics een van de grootste logistieke dienstverleners in Europa. Het bedrijf staat te boek als een innovatieve dienstverlener in transport en logistiek en hecht zeer grote waarde aan de meest moderne vormen van communicatie om gegevens over wagens, ladingen en chauffeurs permanent up to date te hebben. Vos beschouwt informatietechnologie als een van de succesfactoren om in de wereld van transport en logistiek concurrerend en onderscheidend te kunnen opereren.

Begin jaren ’90 heeft Vos Logistics de eerste generatie EutelTRACS systemen van Qualcomm in gebruik genomen. Met dit op satelliet gebaseerde datacommunicatie systeem kunnen transportbedrijven hun vracht- en routeplanning optimaliseren en hun klanten in heel Europa realtime tracking- en tracing diensten aanbieden. Er is sprake van een permanent en up to date dataverkeer tussen wagens en hun thuisbasis. Gegevens over voertuig, lading en chauffeur zijn on line beschikbaar en kunnen automatisch worden geïntegreerd in de operationele en planningssystemen van de transporteur. Dit draagt bij aan een efficiënte inzet van personeel, adequaat beheer en onderhoud van het wagenpark, brandstof- en kostenbesparing en service aan de klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer