Vos Logistics verkoopt Spaanse dochteronderneming Zozaya Cisternas • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics verkoopt Spaanse dochteronderneming Zozaya Cisternas

Vos Logistics heeft de aandelen van haar Spaanse dochteronderneming Zozaya Cisternas verkocht aan het eveneens Spaanse Pañalon. De verkoop biedt Vos Logistics naar eigen zeggen de mogelijkheid om zich te focussen op de kernactiviteiten binnen de droge bulk.

Zozaya Cisternas was een joint-venture tussen Vos Logistics (55 procent) en de familie Zozaya (45 procent). De activiteiten waren voornamelijk gericht op vloeibaar transport voor de Spaanse binnenlandse markt. Al in een eerder stadium werd besloten dat de Spaanse activiteiten in de vloeibare business geen deel meer uitmaakten van de strategische kernactiviteiten.

Marc van Alphen, Algemeen Directeur bij Vos Bulk Logistics: “Met onze activiteiten binnen het Europese droge-bulktransport, bulkspecialiteiten en logistiek in overwegend Benelux, Duitsland en Frankrijk liggen onze strategische markten en activiteiten elders. We vertrouwen erop dat Pañalon een sterke partij is die de groei van de solide activiteiten van Zozaya Cisternas kan ondersteunen.”

Pañalon voorziet verdere uitbreiding van de lokale distributie van vloeibare chemicaliën. Antonio Montero, CEO van Pañalon S.A.: “Wij zijn verheugd met de overname van Zozaya Cisternas, een reeds lang bestaand, goedlopend familiebedrijf met een uitstekende reputatie binnen zijn marktsegment. Deze overname geeft ons de mogelijkheid om ons binnenlandse netwerk te optimaliseren en om nog betere service aan onze klanten te verlenen.”

Juan Zozaya: “Ons familiebedrijf is in goede handen. Omdat we betrokken blijven in de business kunnen we de continuïteit voor onze langdurige klantrelaties blijven waarborgen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer