Vrachtauto’s op de bon bij grote verkeerscontrole • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vrachtauto’s op de bon bij grote verkeerscontrole

De politie organiseerde samen met partners, zoals onder andere de RDW, De NVWA, AID, de Douane en de Belastingdienst op woensdag 15 april tussen 7.45 en 14.45 uur in de omgeving van de Diamantweg een integrale transportcontrole (ICT). In totaal werden 43 vrachtwagens en 30 personenauto’s gecontroleerd. Tijdens de controle werd er ook gebruik gemaakt van twee ANPR’s, opgesteld voor zowel het verkeer van en naar België. De ANPR’s scanden in totaal 13.433 passerende voertuigen.

Politie controleBestuurders van vrachtwagens met technische mankementen (5x) kregen een bekeuring. Datzelfde overkwam de vrachtwagenchauffeurs wiens vrachtauto was overbeladen (1x), voor niet-afgedekte lading (1x), voor onvoldoende nachtrust (1x) en er als er iets niet in orde was met de tachograaf (1x). Tevens werden er 222 voertuigen geflitst voor het overschrijden van de maximumtoegestane snelheid. Verder kregen 15 bestuurders een waarschuwing.

De politie inde in totaal 1.795 euro aan openstaande boetes. De Belastingdienst legde op vier voertuigen beslag op waarvan twee daadwerkelijk in beslag zijn genomen. Verder werd er 799 euro aan achterstallig belastinggeld geïnd. Zo’n 43 medewerkers van de genoemde diensten deden aan de verkeerscontrole mee.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer