Ga naar hoofdinhoud

VSDV neemt Franken Transport over

Transportbedrijf Van Straalen de Vries uit Zwaagdijk heeft branchegenoot Franken Transport uit Nieuw-Bergen overgenomen. Dat meldden diverse media en VSDV-directeur Rober van Straalen heeft het bevestigd aan TTM.nl.

Ook aan TTM.nl wil Van Straalen niet veel kwijt over de overname. “Dat hebben Gerry Vinck van Franken en ik zo afgesproken. We willen geen onrust hebben bij klanten.” De mediastilte heeft wel tot gevolg dat bijvoorbeeld De Limburger is gaan spitten in jaarverslagen van Franken Transport en stuitte op financiële problemen. Van Straalen zegt te balen van die publicatie, maar geeft tegenover TTM.nl wel toe dat de financiële positie van Franken Transport niet sterk was.

“Met de overname van Franken Transport versterken wij onze positie in het zuiden van  het land. We gaan ook kijken naar de verdeling van de portefeuille”, aldus Van Straalen. Franken Transport blijft naar verluidt voortbestaan onder haar eigen naam.

Franken Transport is opgericht in 1935 en heeft circa 170 werknemers. Het wagenpark is meer dan honderd vrachtwagens groot. Een van de belangrijkste opdrachtgevers is supermarktketen Jan Linders, eveneens uit Nieuw-Bergen. Van Straalen de Vries Transport heeft een hoofdvestiging in Zwaagdijk en een vestiging in Amsterdam. Tevens heeft VSDV een vestiging in Valencia, Spanje. In totaal heeft het bedrijf 550 werknemers en een wagenpark van 350 trekkende en 500 getrokken eenheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer