VVN wil appen achter stuur zwaar straffen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VVN wil appen achter stuur zwaar straffen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) VVN vraagt minister Blok van Veiligheid en Justitie haast te maken met wetgeving die roekeloos rijden zwaarder bestraft. Het gaat onder meer op het gebruik van de smartphone achter het stuur.

Veilig Verkeer Nederland heeft in een brief aan minister Blok van Veiligheid en Justitie aangedrongen op het invoeren van de wetgeving die roekeloze weggebruikers zwaarder en sneller zal bestraffen. ln de wet moet overduidel¡jk worden gemaakt wanneer er sprake is van roekeloosheid. Wat Veilig Verkeer Nederland betreft zijn rijden onder invloed, rijden met een absurd hoge snelheid en zeker ook het gebruik van smartphones tijdens verkeersdeelname nadrukkelijk vormen van roekeloos rijgedrag. Smartphonegebruik en beeldschermgebruik tijdens verkeersdeelname is sterk in opmars en zou dan ook net zo zwaar bestraft moeten worden als rijden onder invloed en het rijden met een te hoge snelheid.

Bij het ministerie van lnfrastructuur en Milieu, de ANWB en andere organisaties en last but not least onze partners lnterpolis, KPN, Samsung en Safedrivepod wordt hard gewerkt om het preventiebeleid steviger te maken. Wij hebben echter een deugdelijke en effectieve handhaving en wetgeving nodig die helpt om een veilig verkeersgedrag te waarborgen.

Weggebruikers hebben niet meer het gevoel dat de politie meekijkt. De pakkans zit bijna op nul. Het afgelopen jaar hebben wij dit zowel bij de minister van Veiligheid en Justitie als bij de vaste kamercommissie lnfrastructuur en Milieu aangegeven. Ook het plan Verkeersveiligheid: een nationale prioriteit, zoals dit door 32 organisaties op 6 april van dit jaar is aangeboden aan de minister bevat het ingrediënt ‘meer en effectievere handhaving’ plus een forse verhoging van de controlekans bij geautomatiseerde handhaving en het weer op peil brengen van het aantal staandehoudingen.

Veilig Verkeer Nederland is verheugd dat het ministerie van Veiligheid en Justitie een wet in voorbereiding heeft die roekeloos rijden zwaarder en sneller zal bestraffen. We vinden dat deze wet moet helpen bij preventie; oftewel een ommekeer bewerkstelligen in de jaarlijkse stijging van het aantal verkeersslachtoffers.

Eén reactie op “VVN wil appen achter stuur zwaar straffen

  • Floris

    Goeie zaak, máár pak dan alle verkeersdeelnemers dus ook de fietsers hard aan.
    Gewoon weg een minimale boete van € 1500,– opleggen en wordt je voor de tweede keer binnen een jaar betrapt dan wordt de boete direct verhoogd naar € 4500,–.
    Wordt je dan nogmaals betrapt dan wordt de rijbevoegdheid voor minimaal een 1/2 jaar opgelegd op /voor alle voertuigen dus ook de fiets!!
    Dat zal de mensen leren om de smartphone/telefoon te gebruiken in het verkeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer