Ga naar hoofdinhoud

Wabco introduceert Traxee fleetmanagementsysteem

Wabco gaat op de komende IAA (in september) een nieuw fleetmanagementsysteem introduceren. Traxee is de naam en het FMS is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van transport- en andere bedrijven met kleine tot middelgrote wagenparken.

Traxee moet bedrijven met een kleiner wagenpark een goed fleetmanagementsysteem bieden zonder dat er veel investeringen of beheerkosten aan vast zitten. Transporteurs moeten met Traxee in staat zijn om hun vlootcapaciteit beter te coördineren, chauffeurs en trucks te tracken en ook administratief de efficiency te verbeteren. Het systeem biedt ook real-time statusupdates voor afzonderlijke vrachtwagens en chauffeurs en helpt bij het aanpakken van de wettelijke nalevingseisen van rij- en rusttijden in Europa en Turkije.

“Kleine en middelgrote commerciële wagenparken vervullen een zeer belangrijke rol binnen de logistieke en transportsector en Wabco wil met Traxee tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanuit deze sector”, aldus Nick Rens, president van Wabco voor Aftermarket, Digital Customer Services, Trailer en Off Highway Division. “Traxee laat verder de verschillende oplossingen van Wabco voor commerciële wagenparken van alle groottes zien en biedt kleine en middelgrote wagenparken een betaalbare mogelijkheid om de klantenservice te verbeteren en hun operationele prestaties te verbeteren.”

Foto: Twitter @Jan__Voet

De Traxee-applicatie kan zowel op desktopcomputers als op een breed scala aan mobiele apparaten worden gebruikt. Traxees on-board unit kan snel worden geïnstalleerd in elke truck. Daarna kunnen data direct naar de fleetmanager worden gestreamd om real-time operationele beslissingen te ondersteunen. Traxee is standaard uitgerust met GPS en kan ook de exacte locatie van de truck bepalen en doorgeven. De onboard-unit kan ook worden aangesloten op de digitale tachograaf van de truck en het CAN-bus-systeem. Dit geeft de wagenparkbeheerder realtime inzicht in rij- en rusttijden en belangrijke prestatiegegevens, waaronder brandstofverbruik en ECO-rapportage. Traxee verbetert daardoor ook de inzetbaarheid van het wagenpark en daarbovenop ook de klantcommunicatie, inclusief de mogelijkheid om accurate bezorgingsstatusinformatie en een reeks automatische waarschuwingen en meldingen te geven.

Wabco heeft Traxee afgelopen week voor het eerst laten zien op de beurs We Are Transport in Brussel. Ook op de IAA in Hannover, van 20 tot en met 27 september 2018, wordt Traxee geëxposeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer