Wabco rolt ProVia verder uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wabco rolt ProVia verder uit

Wabco toont op Transport Compleet wat hun ProVia onderdelenprogramma voor de transporteur kan betekenen. Behalve het idee achter deze wereldwijde budget productlijn geeft Wabco ook aandacht aan de laatste ontwikkelingen daarvan. Het bedrijf kiest voor Gorinchem omdat het volgens hen een goede ontmoetingsplaats is voor de industrie en Nederlandse en Belgische transportondernemers. Wabco will graag laten zien hoe ProVia kan bijdragen een beter bedrijfresultaat.

ProVia budgetonderdelen zijn speciaal ontwikkeld voor een veilige en betrouwbare inzet en worden comprolisloos volgens de hoogste productiestandaard gefabriceerd. Ze leveren veel waar voor hun geld. Wabco wil met ProVia wereldwijd onderdelendistributeurs en werkplaatsen een goed alternatief bieden bij de keuze tussen de montage van een premium aftermarket onderdeel en onderdelen van zoals Wabco het noemt ‘onderdelen van twijfelachtige afkomst’. Op die manier biedt Wabco zeker bij wat oudere bedrijfsvoertuigen een perfecte balans tussen veiligheid, betrouwbaarheid en kosten.

130 producten
Wabco toont met ProVia op Transport Compleet een groot gamma aan producten. Dat loopt van remblokken, onderdelen voor de koppeling, solenoids, reduceerventielen, filters en wielsensoren tot talloze onderdelen voor het luchtsysteem en leidingen. In totaal omvat het ProVia-programma meer dan 130 gangbare producten voor de belangrijkste reserveonderdelen. Met meer dan 160 klanten in ruim 30 landen is het merk hard op weg het leidende merk te worden in de budgetmarkt voor reserveonderdelen voor bedrijfsvoertuigen.

Wat Wabco op Transport Compleet wil laten zien is dat de groei er voorlopig nog niet uit is. Aan het einde van dit jaar verwacht het merk in 25 productgroepen het merendeel van alle belangrijke vervangende onderdelen voor de meest gangbare bedrijfsvoertuigen merken te kunnen leveren. Het feit dat de artikelen steeds makkelijker verkrijgbaar zijn, draagt in belangrijke mate  bij aan dit succes.

Aantrekkelijk
Wabco onderstreept dat ProVia onderdelen op geen enkele manier inleveren op veiligheid en betrouwbaarheid. Dat maakt ze volgens het bedrijf zeer aantrekkelijk voor elke klant die op zoek is naar een goede vervanging maar om welke reden dan ook geen zin heeft om OEM parts te monteren. Het merk levert aan distributeurs, garages en fleetowners. In Nederland zijn alle onderdelen nu al verkrijgbaar via 10 distributiepunten.

Groei
Wabco ziet in de explosieve groei van ProVia wereldwijd de bevestiging dat ze precies in het goede gat gesprongen is met het leveren van een goed alternatief voor die groep gebruikers die anders naar onderdelen van onzekere kwaliteit grepen zouden hebben. Het bedrijf is dan ook trots op de bijzonder positieve feedback die het krijgt van ondermeer vlooteigenaren Op Transport Compleet kunnen bezoekers op stand 236 alles leren over de ProVia oplossingen en hoe die helpen om hun return on investment te maximaliseren.

Tekst: Bert Roozendaal | Foto: Wabco

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer