Nieuws

Waberer’s blijft op overnamepad

De Hongaarse transportgigant Waberer’s International Nyrt. heeft een boven verwachting goed 2017 gedraaid. Dat werd deels veroorzaakt door de succesvolle overname van LINK. Dit jaar wil Waberer’s zich richten op nieuwe segmenten als autotransport en e-commerce. Voor de Benelux wil Waberer’s groeien in de chemische en staalindustrie. Nieuwe overnames worden zeker niet uitgesloten.

Het nettoresultaat van Waberer’s  verdubbelde vorig jaar tot 18,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat groeide met meer dan 50 procent. De omzet steeg met 18 procent tot 674,4 miljoen euro. De brutowinst steeg met 17 procent tot 140,6 miljoen euro, terwijl de bedrijfswinst met 56 procent steeg naar 26,7 miljoen euro.

Ferenc Lajkó, CEO van Waberer’s over de resultaten: “Kijkend naar het volledige jaar 2017 ben ik blij te kunnen rapporteren dat onze financiële prestaties boven de verwachtingen van onze aandeelhouders zijn uitgestegen. Onze sterke prestaties in 2017 demonstreren de succesvolle implementatie van onze strategie, gericht op omzettoename via organische en anorganische groei, ondersteund door efficiëntiewinsten en de toepassing van geavanceerde technieken. 2017 was een enerverend jaar voor Waberer’s, mede door onze beursgang in juli.” De omzet en terugkerende EBITDA van de groep lagen beide boven het lange termijn doel van 15 procent, deels toe te schrijven aan de effecten van de acquisitie en deels toe te schrijven aan organische groei. “Onze sterke groei op jaarbasis in het vierde kwartaal was vooral te danken aan een combinatie van uitstekende organische prestaties en de succesvolle integratie van LINK: de groei in omzet oversteeg 20 procent terwijl de terugkerende EBITDA-groei bijna 50 procent  bedroeg, met nog grotere groeipercentages op de behaalde resultaten. Als gevolg van onze unieke monitoring- en trainingsprocedures verbeterde het brandstofverbruik met meer dan 4 procent, terwijl onze nauwkeurig afgestemde optimalisatiemachines hebben geleid tot besparingen op een groot deel van onze belangrijkste kostenposten. Ondertussen hebben de prestaties van LINK, onze Poolse dochteronderneming die we medio 2017 hebben overgenomen om het Europese consolidatieproces van de sector te starten, verbeteringen laten zien omdat de integratie-inspanningen op alle werkterreinen worden voortgezet.

Wat de toekomst betreft, zijn we van plan om organisch en niet-organisch te groeien. Organisch gezien moeten we meer vertrouwen op technologische oplossingen om onze operationele efficiëntie nog verder te verbeteren, waarbij digitalisering en beter datagebruik een centraal doel is voor 2018. We zijn van plan om onze zeer diverse klantenbasis verder uit te breiden door ons te richten op de aantrekkelijke auto- en e-commerce sectoren. In het regionale segment blijven we ons richten op het versterken van onze positie in de regio door verdere toegenomen acquisities”, aldus Lajkó.

De Benelux-staten bevinden zich in de top 5 van doelwitmarkten van Waberer’s, waar de organisatie een lange termijn partnership onderhoudt met vrachttransportbedrijven. Partners kunnen profiteren van de samenwerking met het 70 jaar-ervaren transportbedrijf, dat beschikt over een eigen vloot met een grote capaciteit om aan de behoeften van de klanten te voldoen via een uitstekend netwerk met een korte servicetijd tegen concurrerende prijzen. Waberer’s ziet in de Benelux toekomstige kansen van groei in sectoren als de chemische- en staalindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven