Nieuws

De stijgende kosten in de internationale transportsector noodzaken transportbedrijven om hun tarieven omhoog te schroeven. Doe je dat niet, dan loopt het slecht met je af. Dat zegt Waberer’s CEO Ferenc Lajkó in een interview met TransInfo.

Lajkó liet onlangs bij de publicatie van de cijfers van Waberer’s over het tweede kwartaal al weten zelf ook de prijzen verhoogd te hebben. “Wat de transportkosten betreft, de onderneming heeft in de eerste helft van het jaar hogere prijzen kunnen vastleggen in onze contracten, wat een gunstig effect zou moeten hebben in het najaar, een hoogseizoen voor ons bedrijf. Het management heeft verschillende maatregelen geïnitieerd om te verbeteren hoe de Group zich aanpast aan een verandering in de transportmix die we de afgelopen maanden hebben ervaren. Voornamelijk door onze planning motoren en interne processen te verfijnen tussen onze verkoop-, plannings-en operationele functies. Deze initiatieven moeten leiden tot een verbetering van de kilometerprestaties van de vloot en ik zie een goede gelegenheid om het gebruik en de operationele efficiëntie te verhogen tot boven het vorige niveau.” Volgens Waberer’s lagen de transporttarieven van de Hongaarse logistiek dienstverlener in Q2 van dit jaar zeven procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Nu zegt Lajkó dat de druk op het rendement door de hogere kosten bij veel transportbedrijven bijzonder hoog is geworden. “De prijzen moeten omhoog, dat is echt noodzakelijk. Je kunt niet proberen de hogere kosten bij te benen zonder je tarieven omhoog te schroeven. Wie dat niet durft, zal ten onder gaan”, aldus de Waberer’s CEO.

4 reacties op “Waberer’s CEO: ‘Prijzen verhogen of ten onder gaan’

  1. Hans schreef:

    Dat zegt diegene die de transportprijzen naar knoppen heeft geholpen met oostblokkers en nu janken

  2. Roel schreef:

    Eerst het hele transport naar de filistijnen helpen en nu de prijzen omhoog. Tuurlijk joh. Ik mag echt hopen dat de verladers met zijn hogere prijzen weer kunnen kiezen voor echte chauffeurs ipv de werkloze ezeldrijvers die dit figuur als “chauffeur” aanneemt.

  3. T Veerman schreef:

    En hij zal dan nog altijd goedkoper zijn dan Westerse bedrijven dus dit bedrijf uit een goedkoop Oostblok land zal nog wel verder groeien ten kostte van veel Westerse bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven