Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s koopt eigen hotel voor chauffeurs

Het Hongaarse transportbedrijf Waberer’s krijgt vaak als kritiek dat het niet goed zou zorgen voor zijn chauffeurs. Een feit dat juist de andere kant op wijst is de aankoop en opening van ‘Wáberer’s Club Hotel’ voor het personeel van Waberer’s dat het transportconcern deze zomer deed.

waberer_hotel1Het hotel, met een eigen park en een meer, kost de firma Waberer’s bijna 2 miljoen euro. Naar verluidt wordt in de komende jaren nog eens 48 miljoen euro geïnvesteerd in het hele complex en de grond eromheen. Waberer’s kreeg voor de aankoop veel lof van de Hongaarse overheid. Premier Viktor Orbán noemde het een stap die ‘doet denken aan de sfeer van vervlogen tijden.’

“Deze aankoop toont aan dat het mogelijk is om concurrerend te zijn in een internationale markt zonder dat je je personeel benadeelt. Het is dus mogelijk om personeel als menselijk te behandelen en zo met ze om te gaan dat ze tijd krijgen om te herstellen, en erop toe te zien dat ze zich ontwikkelen”, dus Orbán. De premier sprak voor de openingsceremonie van het Waberer’s hotel met scheidend CEO György Wáberer en beiden waren het erover eens dat in Hongarije nog veel zaken verbeterd kunnen worden rond regelgeving in de transportsector. Er zijn volgens beide heren veel zaken die de concurrentiepositie van Hongarije in logistiek Europa negatief beïnvloeden.

Orbán meldde dan ook dat Wáberer en hij zelf hadden besloten tot een actieplan: de komende twee jaar gaan verantwoordelijken in de transportsector, en dan vooral het management van transportbedrijven, met elkaar aan de slag om de grootste bottlenecks te benoemen en tevens deadlines op te stellen om deze uit de weg te ruimen. Zij stellen samen mensen aan om het actieplan te verwezenlijken. “Dan kunnen we zeggen dat Hongarije er alles aan gedaan heeft wat betreft regelgeving, budget, belastingen en toelagen om transport- en logistieke bedrijven een betere concurrentiepositie te bieden in Europa.”

waberer_hotel2György Wáberer (links op de foto) zelf zei bij de opening van het hotel dat er bij zijn bedrijf nu 5400 mensen werken, waarvan 4000 chauffeurs. “Het werk vereist toewijding, concentratie en hard werk. Onze medewerkers geven veel voor het bedrijf. Daarom kwam ik op het idee om dit resort te kopen. Het is een plek om te recreëren, uit te rusten en te sporten.” Ook medische voorzieningen zijn ruimschoots aanwezig.

Waberer’s kocht het hotel vorig jaar al en laat het in twee jaar tijd helemaal verbouwen. Het is de bedoeling dat duizend medewerkers en hun gezinnen de gelegenheid krijgen om jaarlijks een week in het hotel te verblijven tegen aantrekkelijke tarieven.

 

7 reacties op “Waberer’s koopt eigen hotel voor chauffeurs

 • Didier de Waele

  Ja, dat kan je allemaal verwezenlijken,
  als je je personeel maar genoeg uitbuit…, flauwe kul dit,….en dan tegen voordelig tarief…
  Lonen uit die landen horen niet thuis in onze westerse samenleving, ik begrijp sowieso de grondleggers van Europa niet…, dat ze met zulke laden in zee gegaan zijn… allemaal corruptie,…

 • Benno

  5400 mensen in dienst en per jaar mogen 1000 werknemers met hun gezinnen 1 week , tegen aantrekkelijke tarieven, in het hotel verblijven. En dat vind premier Orban “het is dus mogelijk om personeel menselijk te behandelen en zo met ze om te gaan dat ze de tijd hebben om te herstellen” ??????

 • Ruud

  Een jaar of 70 geleden was er ook al iemand die een eiland wilde ombouwen tot vakantie resort voor zijn werknemers.
  Dus zo nieuw is het idee niet

 • haha, slimme jongen
  tegen aantrekkelijke tarieven ??

 • Henry

  Berbee is wel en bekende naam in de transportwereld, familie ervan?

 • Annette

  Ik weet iets dat veel beter en op korte termijn makkelijker maar vooral goedkoper is voor een hoger rendement. Dan is meteen iedereen gelukkig en gezond.

 • Jolle

  Dus als ik het goed begrijp kunnen de Wabererchauffeurs hun zuur verdiende loon uitgeven bij Warberer, dat is dus 2 keer aan zijn mensen verdienen, boerenslimheid of bedrog ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer