Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s neemt met opbrengst beursgang Link over

De Hongaarse transportgigant Waberer’s is eindelijk genoteerd aan de aandelenbeurs van Boedapest. De beursgang stond al langer op de agenda maar is nu realiteit. Met de verwachte opbrengst van de aandelen, 50 miljoen euro, gaat Waberer’s het Poolse transportconcern Link overnemen.

De beursgang van Waberer’s is groot nieuws in Hongarije, waar de stap naar aandelenuitgifte door een groot bedrijf al weer even geleden was. Waberer’s is nu het op vier na grootste bedrijf aan de beurs in Boedapest.

Waberer’s is na de aandelenverkoop van oprichter Georgy Wáberer grotendeels in handen van Mid Europa Partners, die de aandelen in fondsen heeft ondergebracht. De aandelenuitgifte bij de beursgang zal worden behandeld door het Nederlandse bedrijf CEE Transport Holding, gevestigd in Amsterdam.

Naar verwachting komt ongeveer de helft van de aandelen van Waberer’s beschikbaar. De opbrengst wordt geschat op 50 miljoen euro, 32 daarvan zou voor de overname van Link bedoeld zijn. Waberer’s kwam vorige maand met Link een overname overeen. Link heeft vier vestigingen in Polen en een in België.

“Deze beursgang maakt deel uit van onze groeistrategie. We zien groot potentieel in de groeiende Europese transportsector”, aldus Waberer’s CEO Ferenc Lajko. Beursanalisten zeggen dat Waberer’s door zijn omvang interessant is voor buitenlandse investeerders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer