Waberer’s pakt ook de trein • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s pakt ook de trein

Het veelbesproken Hongaarse transportbedrijf Waberer’s breidt haar dienstverlening uit naar het spoor. Sinds kort rijdt er een treindienst tussen Boedapest, thuisbasis van Waberer’s, en het Duitse Neuss.

De stap naar een andere modaliteit komt volgens Waberer’s omdat de wensen van klanten veranderen. Alle klanten van Waberer’s kunnen dan ook gebruik maken van de nieuwe service, die elke dag gaat rijden in twee richtingen. De treinen vertrekken vanuit Neuss en Budapest om 10 uur ’s avonds en arriveren anderhalve dag later om 6.00 uur in de ochtend. De reis bedraagt 1.000 km en wordt non-stop uitgevoerd.

Waberer’s gaat geen wagons inzetten maar speciale P400 Mega trailers van Schmitz. Waberer’s heeft er 400 in gebruik en denkt na over de aanschaf van nog eens 300 stuks.

Topman Ferenc Lajkó van Waberer’s International spreekt van ‘added value’ voor de klanten en een lagere carbon footprint. Hij heeft het ook al over uitbreiden van de service. Waberer’s is al aan het onderzoeken of nieuwe spoorverbindingen kunnen worden aangeboden naar Italië en het Ruhrgebied. Ook zijn er al plannen om de huidige spoorverbinding uit te breiden tot honderd trailers per week, plus het verviervoudigen van de 24 trucks die momenteel operationeel zijn voor vervoer naar de eigenlijke plek van bestemming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer