Wanneer heb je een startbooster nodig?  • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wanneer heb je een startbooster nodig? 

Wil je een startbooster kopen? Dan is het belangrijk dat je weet wat het precies is en natuurlijk hoe je deze goed gebruikt.

Een startbooster of jumpstarter is een erg handige accessoire om in je auto te hebben liggen. Misschien heb je dit gehoord en ben je daarom nu op zoek naar informatie over een startbooster.

Misschien weet je helemaal niet wat het is, maar denk je dat jij er ook een nodig hebt.

In dit artikel leggen we je uit wat een startbooster is waar je deze voor nodig hebt en hoe je hem goed gebruikt.

Het begin; Wat is een startbooster?

Laten we beginnen bij het begin. Het is handig om te weten dat dit handige apparaat onder verschillende namen door het leven gaat. Zo kennen we de namen starthulp, startbooster en bijvoorbeeld jumpstarter. Ze hebben verschillende namen, maar allemaal dezelfde functie en je hebt dus niet allerlei verschillende apparaten nodig.

Een startbooster is een apparaat die je gebruikt om je lege accu weer op te starten. De variant jumpstarter heeft een eigen accu en startkabels. Deze geven uw accu een boost door middel van de ingebouwde accu. Het vermogen in de jumpstarter wordt door de startkabels naar een lege accu gestuurd. Je accu krijgt een oppepper waardoor deze gestart kan worden. Je kunt dan verder rijden en tijdens het rijden wordt de accu meer opgeladen.
De startbooster wordt meestal gebruikt voor een auto, maar is ook geschikt voor een boot of motor.

Waar heb je een startbooster voor nodig?

Heb jij een auto of vrachtwagen? Dan zou je kunnen zeggen dat je een startbooster nodig hebt. Je kunt ook een jumpstarter kopen voor je boot of motor. Als een van deze voertuigen enige tijd stilstaat dan is de kans groot dat de staat van de accu achteruitgaat. De accucapaciteit zal afnemen tot deze helemaal leeg is. Wil je het voertuig dan weer gebruiken zal deze niet meer opstarten. Je kunt dan dus niet rijden.

Ook voor voertuigen die geen langere tijd stilstaan zoals een boot, is een jumpstarter handig om te hebben. Zo kan het namelijk voorkomen dat je iets aan laat in de auto zoals je radio of een lampje. Dit zorgt er ook voor dat de accu leeg raakt.
Is je dynamo kapot in de auto? Dan kan de accu niet meer opladen tijdens het rijden en zul je ook met een lege accu komen te zitten.

Met een startbooster heb je de zekerheid dat je niet stil komt te staan met pech door een lege accu. Vooral als je op vakantie gaat is het verstandig om een startbooster aan te schaffen. Zonde als je jouw vakantietijd langs de weg moet besteden toch?!

Sommige startboosters kunnen tegenwoordig ook functioneren als powerbank. Zo kun je met behulp van een USB-aansluiting jouw elektronische apparaten opladen. Denk aan een laptop of je smartphone. Niet alle startboosters hebben deze functie, dus mocht dit een belangrijk functie voor je zijn dan moet je hier even op letten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer