Wat heeft Brabant wat Amsterdam niet heeft? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wat heeft Brabant wat Amsterdam niet heeft?

Het antwoord op die vraag is niet moeilijk: een programma om trucks uit de spits te houden. Logistiek Brabant biedt momenteel al meer dan 40 bedrijven subsidie om logistieke verbeteringen door te voeren waardoor zij niet in de drukste tijd de weg op hoeven.

Amsterdam daarentegen presenteerde afgelopen week het Beleidskader Verkeersnetten en sprak met geen woord over goederenvervoer.

Het programma Logistiek in Brabant daagt vervoerders, verladers en andere bedrijven die hun logistieke bedrijfsvoering willen verbeteren uit om slimme oplossingen in de praktijk te brengen. Logistiek in Brabant helpt dit te faciliteren dit met kennis en middelen.

Meer dan 40 bedrijven die regelmatig over de Brabantse wegen rijden voeren logistieke verbeteringen door, waardoor zij minder in de spits de weg op moeten. Enkele voorbeelden van slimme ideeën: leveringen spreiden over dag, avond en nacht (MCB en CB Heemex), goederen van andere bedrijven meeleveren aan klanten (Het Ware Ambacht), slim plannen met o.a. LZV’s (Van den Heuvel), plaatsen van standtrailers (Van Wanrooy), bundelen van eigen logistieke stromen met zendingen van andere leveranciers (JéWé). Alle verbeteringen dragen volgens de projectleiders bij aan een hoger bedrijfsresultaat én een beter bereikbaar Brabant.

Logistiek in Brabant is een samenwerking tussen Brabantse overheden, het bedrijfsleven en het Rijk en is onderdeel van het programma Beter Benutten. Beter Benutten werkt met een samenhangend pakket van maatregelen aan een betere bereikbaarheid in de drukste regio’s.

Met het programma Logistiek in Brabant kunnen bedrijven subsidie ontvangen wanneer zij minder in de spits door Brabant rijden dan voorheen. Dat betekent minder vertraging voor de logistieke keten en betere bereikbaarheid voor iedereen. Het programma is verlengd: bedrijven die willen meedoen hebben nu tot 1 april 2018 de tijd om hun subsidieaanvraag in te dienen. De subsidie, maar vooral de ondersteuning van onze logistiek experts, zijn voor veel bedrijven net dat extra zetje dat zij kunnen gebruiken om actie te ondernemen om minder in de spits te rijden. De subsidie kan oplopen tot 4.250 euro. Het doel van Logistiek in Brabant is om 350 vrachtwagens en bestelauto’s uit de spits te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer