Ga naar hoofdinhoud

Ways neemt Van den Bosch Academy over

Ways Europe heeft de Van den Bosch Academy overgenomen. Ways Europe verzorgde al de code 95 trainingen voor het internationale transportbedrijf, nu heeft het ook de regie gekregen over de andere opleidingen die Van den Bosch Transporten haar medewerkers aanbiedt. Het jonge bedrijf Ways Europe heeft met deze samenwerking gelijk een opleidingslocatie in handen, van waaruit zij ook andere partijen binnen de logistieke sector kan bedienen.

Ways Europe is voor velen een nieuwe naam binnen de transportwereld. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door John Kramer, die het voornemen heeft bedrijven binnen de logistieke sector te helpen de ontwikkeling van personeel tot een hoger niveau te brengen. Inmiddels heeft het bedrijf zich uitgebreid met nog vier vaste medewerkers, een schil van specialisten en werkt zij al voor diverse grote namen binnen de transportwereld, zoals Emons Group, Remondis, Agrifirm, Ecotrans en TüV Rheinland. De missie van Ways Europe richt zich op medewerkers binnen de gehele transportwereld. “Ons doel is transportpersoneel – binnen welke sector dan ook – beter te maken en management meer grip te geven op de ontwikkeling van hun personeel. Hierin streven we naar efficiëntie en resultaatgerichtheid en staan in het traject persoonlijke aandacht en interactie centraal”, aldus Kramer. Inmiddels biedt Ways Europe 100 opleidingen en cursussen aan voor de sector Transport en Logistiek. Daarnaast heeft het bedrijf zelf innovatieve tools ontwikkeld die het managers makkelijk maakt personeel goed te monitoren en te helpen ontwikkelen.

Het was begin 2016 dat Ways Europe in contact kwam met Van den Bosch Transporten. Dit bedrijf was concreet op zoek naar een opleider code 95. Van den Bosch Transporten had zo’n 10 jaar terug ten behoeve van de grote behoefte aan interne opleidingen een speciaal opleidingscentrum laten bouwen, de Van den Bosch Academy. Vanwege de behoefte aan meer specialisatie en verdieping heeft Van den Bosch Transporten nu besloten het opleiden van personeel aan een derde partij uit te besteden. Na een aanbesteding viel de keuze op Ways Europe. Vanuit de Academy in Erp wil Ways Europe (onder de naam The Bulk Transport Academy) zich verder specialiseren in het aanbieden van opleidingen, specifiek binnen het bulktransport. John Kramer: “Van den Bosch Transporten heeft met de Academy een mooie basis gelegd, waar we op voort willen bouwen. De focus ligt allereerst op het continueren van de introductie- en code-95 trainingen voor chauffeurs. In een later stadium wordt het aanbod verder uitgebreid. Door de krachten met Van den Bosch Transporten te bundelen kunnen we samen werken aan een structurele verbetering van het opleidingsaanbod, waarmee we de ontwikkeling van medewerkers kunnen stimuleren.” Van den Bosch Transporten gaat tevens werken met de ‘mentor app’ van Ways Europe. Deze app maakt het mogelijk de chauffeur actief te coachen op onder meer verbeterpunten.

Met name op het gebied van het ontwikkelen van personeel heeft Ways Europe een duidelijke visie en aanpak. “Er zijn talloze chauffeurs die na het behalen van het rijbewijs niet langer worden begeleid in hun manier van werken. Zonder verdere begeleiding zakken de prestaties van een chauffeur steeds verder weg. Partijen die bijvoorbeeld mentoren inzetten om chauffeurs te trainen, maken verbetering mogelijk. Met het leren & ontwikkelen programma van Ways Europe is een nog betere curve haalbaar. Dit programma onderscheidt zich met name van andere programma’s, omdat het niet stopt bij het pure opleiden. In de begeleiding van personeel richten wij ons vooral op het blijven doorontwikkelen, op kennis- en prestatieniveau.” aldus John Kramer. “Steeds meer transportbedrijven mogen wij voorzien van trainingen, opleidingen en begeleiding. De samenwerking met een prachtige onderneming als Van de Bosch Transporten is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn”. Ways Europe maakt in haar begeleiding van personeel en management gebruik van innovatieve tools. Dit zijn onder andere twee speciaal ontwikkelde driver- en mentor-apps, een concreet e-learning-aanbod en aansprekend klassikaal onderwijs. Ways Europe gelooft dat de transportwereld nog grote stappen kan maken op het gebied van innovatief opleiden. De Academy in Erp is de tweede locatie van waaruit Ways opereert. De eerste is een samenwerking met OT&L, een school van 12 transportbedrijven, in Rijssen. Daar richt Ways Europe zich op het Speciaal Transport, waaronder lang, zwaar, diep transport en koelvervoer. Momenteel wordt er tevens gepraat over een locatie in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer