Ga naar hoofdinhoud

Website voor gevangen chauffeurs

Op initiatief van Transport Online is er nu een website die informatie verstrekt over het groeiend aantal Nederlandse vrachtautochauffeurs dat in het buitenland gevangen zit.

controle drugs gevangen chauffeursOp de nieuwe website kunnen familieleden van chauffeurs informatie vinden en elkaar op een forum treffen. ‘Wanneer je te horen krijgt dat je man in het buitenland vastzit, weet je niet wat je moet doen en sta je er opeens alleen voor’, vertelt iniatiefneemster Esther van der Wal van Transport Online. ‘Op de site kunnen familieleden informatie over de rechtsgang vinden, adressen van advocaten en verhalen van chauffeurs die het zelf hebben meegemaakt.’
Advocaat Han Vallenduuk vertegenwoordigt zo’n dertig vrachtwagenchauffeurs die in het buitenland vastzitten en denkt dat meer dan de helft van zijn cliënten er in is geluisd. Het zijn vooral de chauffeurs die een losse klus aannemen, voornamelijk op de route van Marokko naar Nederland, die het risico lopen drugs te vervoeren. De waarschuwing is dan ook: Als iemand je een enkele reis naar Spanje aanbiedt en je cash voor je werk betaalt, doe het dan niet en blijf lekker thuis.
 
Bron: De Pers
 

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer