Weer extra subsidie voor roetfilters • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Weer extra subsidie voor roetfilters

De transportbranche krijgt nogmaals extra geld om roetfilters op vrachtwagens te monteren. Dat hebben minister Jacqueline Cramer van Milieu en minister Camiel Eurlings van Verkeer maandag bekendgemaakt.

Voor de zogeheten retrofit-roetfilters op vrachtwagens komt dit jaar nog eens 9 miljoen euro vrij. Zeven miljoen daarvan komt van VROM, twee miljoen euro komt uit de koker van Verkeer en Waterstaat. Vooral lichtere trucks zullen van de nieuwe subsidie profiteren. Voor zwaardere vrachtwagens wordt het subsidiebedrag verlaagd.
 
De nieuwe subsidievoorwaarden zijn in nauw overleg met branche-organisaties tot stand gekomen. TLN en EVO zijn blij dat de ministers van Milieu en Verkeer gehoor hebben gegeven aan de oproep van de organisaties voor extra budget voor roetfilters op vrachtauto’s. Hiermee worden afspraken nagekomen uit het convenant milieuzones. Eind vorig jaar stelden de ministeries samen al 25 miljoen euro extra subsidie beschikbaar. Met de toezegging vandaag van 9 miljoen euro komt in totaal 34 miljoen euro extra beschikbaar. De organisaties verwachten dat hiermee nog 9.000 extra vrachtauto’s van een filter worden voorzien. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in steden en daarbuiten.
 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer