Ga naar hoofdinhoud

Weer twee dames op ministerie Verkeer

Cora van Nieuwenhuizen volgt Melanie Schultz van Haegen op als verkeersminister. Van Nieuwenhuizen vertegenwoordigt in het nieuwe kabinet net als haar voorgangster de VVD. Stientje van Veldhoven (D66) wordt staatssecretaris van wat nu ‘Infrastructuur en Waterstaat’ gaat heten. Een kostbare naamswijziging van het ministerie, zo schrijft de Telegraaf.

Komende donderdag staat premier Mark Rutte met zijn derde kabinet op het bordes. De afgelopen week werd via diverse bronnen bekend wie er in het nieuwe kabinet minister en staatssecretaris worden.

Cora van Nieuwenhuizen (1963) is sinds 1 juli 2014 lid van het Europees Parlement voor de VVD. Zij is in het Europees Parlement lid van de commissie economische en monetaire zaken. Mevrouw Van Nieuwenhuizen was in 2010-2014 Tweede Kamerlid voor de VVD, en in 2007-2010 gedeputeerde voor mobiliteit en infrastructuur van Noord-Brabant. Van huis uit is zij sociaal geografe. In 1994 werd zij actief in de lokale politiek van haar woonplaats Oisterwijk. In 2003 werd zij Statenlid en korte tijd later fractievoorzitter. Van Nieuwenhuizen was voorzitter van de vaste commissie voor financiën in de Tweede Kamer.

Stientje van Veldhoven (1973) is sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamer voor D66. In 2011 en 2012 is zij uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar. In 2014 is Stientje verkozen tot het duurzaamste Tweede Kamerlid. Van Veldhoven was volgens D66 jaren dé duurzame terriër van de Tweede Kamerfractie. De partij zegt dat er mede door haar nu het groenste regeerakkoord ooit is.

Van Nieuwenhuizen en Van Veldhoven gaan werken op het ministerie dat voorheen Infrastructuur en Milieu heette, maar in Rutte III het label ‘Infrastructuur en Waterstaat’ krijgt. Die naamswijziging, plus de nieuwe naam van andere ministeries, kost volgens de Telegraaf vele miljoenen. Alle websites, e-mailadressen, enveloppen en naamborden moeten immers worden vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer