'Wees alert op rijdende berovingen' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Wees alert op rijdende berovingen’

​Branche-organisatie  Transport en Logistiek Nederland heeft een security-alert uitgevaardig en waarschuwt voor rijdende berovingen, waarbij de sloten van geladen vrachtauto’s al rijdende worden opengebroken.

Enkele weken geleden heeft een rijdende beroving plaatsgevonden en is er een aanhouding verricht. De vrachtauto was in Waalwijk geladen en de beroving vond plaats op de A15 bij Lienden.

Medeweggebruikers hebben veelal niets in de gaten. Achteropkomend verkeer wordt tegengehouden door mededaders in voertuigen die zorgen voor stagnatie.

“Instrueer chauffeurs om alert te zijn op personenauto’s die voor de vrachtauto gaan rijden, zodat de vrachtauto gedwongen wordt om snelheid te verminderen. Probeer het kenteken te noteren van de betreffende personenauto. ​Het is van belang om te zorgen dat de vrachtauto blijft rijden, zo nodig van rijstrook te wisselen en direct 112 te bellen”, aldus TLN.

De Landelijke Eenheid (Nationale Politie) heeft de zaak in onderzoek. Doe altijd aangifte en stuur de aangifte ook naar hminderman@tln.nl​ in verband met de bundeling van incidenten.​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer