Welsi rijdt met ‘Britse’ Krones • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Welsi rijdt met ‘Britse’ Krones

Logistiek dienstverlener Welsi uit Venlo heeft onlangs drie nieuwe trailers aangeschaft bij Krone, die worden geleverd in een opvallende huisstijl. Welsi is al jarenlang klant van Krone. Het bedrijf heeft dit keer twee schuifzeiltrailers met laadkleppen en een boxtrailer aangeschaft. De nieuwe trailers zullen meest op de hoofdroute van Welsi worden ingezet, die tussen het vasteland en Groot Brittannië. “We kunnen klanten die geen laad- of losfaciliteiten hebben, hiermee beter bedienen”, aldus directeur Geert Schoolmeesters.

De Venlose specialist in expressvervoer zet een vloot van 75 trailers in, meest van Krone, en het bedrijf weet zich onder andere te onderscheiden door een opvallende, fraai uitgevoerde reclame op de schuifzeilen. Een en ander neemt niet weg dat de trailers ook in west en midden Europa te vinden zullen zijn.

Een voor de hand liggende vraag is dan wat het bedrijf merkt van de Brexit. “Heel weinig”, is het nuchtere antwoord van algemeen directeur Geert Schoolmeesters. “We zien de koers van het pond dalen. Daardoor zou de export bemoeilijkt kunnen worden. Daar merken wij weinig van. We merken evenmin dat Europese landen zoals Duitsland meer goederen in Groot Brittannië bestellen nu het pond wat lager staat en Britse producten dus goedkoper worden.”

De nieuwe trailers zullen geen grote jaarkilometrages gaan realiseren, omdat ze ook zullen worden ingezet voor het ondersteunen van activiteiten van klanten van Welsi op evenementen. Het bedrijf heeft de trailers besteld met Krone-assen met een schijfremsysteem.” Andere kenmerken van Krone trailers die Welsi wederom voor dit merk deden besluiten, zijn de spreekwoordelijke bouwkwaliteit, die maakt dat de inzet in het doorgaans zware ferrywerk geen problemen oplevert. “Kenmerken als LED achterlichten en het feit dat ook deze trailers moeiteloos voldoen aan de strenge Duitse ladingzekeringseis DIN EN 12642 XL zijn ook argumenten om voor Krone te kiezen”, aldus Schoolmeesters. De trailers zijn hiertoe voorzien van extra rails langs de zijkant, alsmede van extra sjorogen. De trailers zullen als vanouds geserviced worden nabij de hoofdvestiging van Welsi in Venlo.

Op de route naar Groot Brittannië kiest Welsi ervoor om de trailers altijd begeleid over te zetten. “Sinds we dat doen, hebben we veel minder mankementen en schades aan onze trailers. In de regel wordt er in de Midlands omgekoppeld. Daardoor optimaliseren we de inzet van de trailers en we beschermen chauffeurs tegen overtredingen van de rijtijdenwet. We beogen de trailers vijf tot zes jaar in de vloot te houden. De werkwijze die we daarbij nu toepassen, maakt dat dit makkelijk haalbaar is. Het is van belang dat onze trailers er altijd tiptop uit zien, onze klanten rekenen daar ook op.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer