Ga naar hoofdinhoud

Werk jij onder je niveau? Bijscholing brengt je verder!


Er zijn heel wat mensen die een baan hebben beneden hun niveau. In 2016 bleek uit onderzoek van een grote uitzendorganisatie dat maar liefst 65 procent van alle jongeren onder hun niveau werken. Vier jaar later toonde ander onderzoek aan dat ongeveer één op de drie volwassenen bereid is om een baan te accepteren die onder hun niveau ligt. Het grote gevaar dat daarin schuilt, is dat je als werknemer het risico loopt om snel verveeld te raken, omdat je een stuk uitdaging mist. Zit jij zelf wel op de juiste plek? En zo niet, welke mogelijkheden heb je dan om door te groeien?
 

Bedrijfskunde

Er zijn nogal wat manieren om aan een baan te komen. Soms blijft iemand bijvoorbeeld hangen bij een bedrijf na er in de studietijd vakantiewerk te hebben gedaan. Ook gebeurt het dat iemand solliciteert op een vacature met de gedachte om tijdelijk werk te vinden en daarna verder te kijken naar iets dat beter past bij het niveau, maar vervolgens die carrièremove op de lange baan schuift. Hoe tevreden ben jij met het werk dat je doet en met het salaris dat je ontvangt? Met een opleiding post hbo bedrijfskunde leg je een solide basis om hogerop te komen. Dat kan wellicht bij het bedrijf waar je nu al werkt, maar het opent ook heel wat nieuwe deuren.
 

HR-afdeling

Wellicht ben je al werkzaam in een managementfunctie en heb je het gevoel dat je nog wat kennis en kunde tekortkomt om het bedrijf adequaat te kunnen leiden. Je wilt immers een toekomstbestendige organisatie waarin alles perfect geregeld is, zodat het bedrijf de concurrentie de baas blijft en ook goed in staat is om de juiste medewerkers aan te trekken. Ook een opleiding post hbo HR is dan zeker een overweging waard. Je leert er te denken en werken vanuit de onderneming en je bent vervolgens in staat om de HR-afdeling zodanig te leiden dat die een belangrijke rol gaat spelen in de totale bedrijfsstrategie.
 

Bijscholing

Veel bedrijven hebben moeite om aan goed personeel te komen. De juiste mensen op de juiste plekken zetten, dat is waar het om draait. Wanneer jij momenteel een baan onder je niveau hebt en klaar bent voor de volgende uitdaging, dan is bijscholing de gouden tip. Immers, je helpt een bedrijf uit de brand en je gaat ook meteen meer verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer