‘Werknemers verdienen betere positie na doorstart’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Werknemers verdienen betere positie na doorstart’

CNV-voorzitter Maurice Limmen vindt het spijtig dat er nog steeds geen betere wettelijke positie is voor werknemers die te maken hebben met een doorstart van hun bedrijf na een faillissement: “Maar ik heb de moed nog niet opgegeven. Het is hoog tijd, dat dit snel wordt geregeld.”

Rechtbank faillissement“Laat het kabinet waarmaken dat het nog niet is uitgeregeerd en met echte voorstellen komen om de positie van werknemers versterken. Wie A zegt moet ook B zeggen.” Daarmee reageert de CNV voorzitter op het feit dat de verbetering van de positie van werknemers bij een doorstart na een faillissement vooralsnog op zich laat wachten, ondanks eerdere toezeggingen van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid daartoe.

De faillissementswet die erg verouderd is wordt op dit moment herzien. Het CNV is door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevraagd input te leveren voor die herziening tijdens een zogenaamde stakeholdersbijeenkomst op maandag 10 oktober.

Werknemers zijn nu vaak het kind van de rekening zoals afgelopen zomer ook bleek bij het faillissement van modeketen McGregor. Naar aanleiding van dit faillissement, waarbij na een doorstart alle oudere werknemers op straat kwamen te staan, heeft minister Asscher ook aangegeven te gaan kijken of curatoren expliciet de wettelijke opdracht moeten krijgen om bij een doorstart de belangen van werknemers mee te wegen.

Vooralsnog is het echter bij deze aankondiging van Asscher gebleven en zijn er geen concrete voorstellen van de zijde van het kabinet gepresenteerd om de curator te verplichten het belang van behoud van volwaardige werkgelegenheid mee te laten wegen in de keuze voor een overnamekandidaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer