Ga naar hoofdinhoud

Wessels aan de slag met Boltrics TMS

Transportbedrijf J. Wessels & Zn. uit Vriezenveen werkt sinds kort met het TMS van Boltrics. Wessels wilde meer grip op de processen, direct inzicht in de laatste status en een betere communicatievoorziening richting opdrachtgevers. De internationaal transporteur zet daarmee de volgende stap in het automatiseren en optimaliseren van hun logistieke- en bedrijfsprocessen.

“Internationaal transport vraagt om een slimme aanpak en een efficiënte planning. Niet alleen om kosten laag te houden, maar ook om snel, tijdig en schadevrij de vracht op de plaats van bestemming te krijgen”, aldus Aard Wessels, bedrijfsleider bij J. Wessels & zn. “Dat betekent dat processen en communicatielijnen perfect op elkaar afgestemd moeten zijn. Of het nu gaat om de planning, waar trucks zich bevinden, tariefafspraken met klanten of de manier waarop documentatie wordt vastgelegd.”

De transportonderneming zocht daarom naar een gebruiksvriendelijk, flexibel systeem waar ze nu maar ook over 5 jaar gebruik kunnen maken van de nieuwste techniek. Zo was er de wens om eenvoudig én realtime – conform de laatste standaard – berichten met opdrachtgevers kunnen uitwisselen.

Een van de belangrijkste criteria om te kiezen voor een nieuwe oplossing was om hun manier van werken verder te professionaliseren en onnodige (handmatige) stappen gedurende het logistieke proces te voorkomen. Met het in gebruik nemen van de TMS-oplossing van Boltrics heeft de organisatie continu inzicht in hun data, kunnen ze de meest ingewikkelde tariefafspraken per klant vastleggen en is een EDI-koppeling standaard functionaliteit. Daarnaast geeft de koppeling met de boordcomputers van Trimble hen altijd realtime inzicht in de ritten. Mocht er dan vertraging onderweg zijn, dan kan de planning direct aangepast worden.

“Bij onze vorige softwareleverancier merkten we dat de productontwikkeling stilstond – terwijl onze klanten juist steeds hogere (technische) eisen stellen”, vertelt Reint Sanderman, Systeem coördinator automatisering bij J. Wessels & zn. “We hebben daarom gekozen voor de brancheoplossing van Boltrics waarmee we – mede dankzij het Microsoft Dynamics platform als basis – altijd toegang hebben tot de nieuwste technologische mogelijkheden. We boeten daarmee overigens niet in op gebruiksvriendelijkheid. Zo is het registeren van gegevens niet langer rocket science – maar juist een helder, vanzelfsprekend proces waarmee onze medewerkers direct aan de slag kunnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer