Wie verzint een nieuwe naam voor diesel? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wie verzint een nieuwe naam voor diesel?

In het huidige nummer van TTM.nl gaat de editorial van hoofdredacteur Arjan Velthoven over de toekomst van de dieselmotor, en hoe besmet de term ‘diesel’ is. Diesel is bijna een vloek geworden, zo reageerde een lezer, en dus is het hoog tijd voor een nieuwe naam. Wie verzint die nieuwe naam?

In zijn reactie gaat de ‘reageerder’ uit van een toekomst voor dieselmotoren. ‘Misschien moeten we van het ‘woord’ diesel af’, zo schrijft hij. ‘Diesel is besmet, maar het verbrandingsprincipe en het hoge rendement niet. Er moet nagedacht worden over een nieuwe benadering (strategie). Te denken valt aan een designbrandstof, een blend van fossiel, bio en synthetisch. Diesel in de ban, welkom aan een herrezen zelfonbrander en wie bedenkt een aansprekende naam voor de eerder beoogde designbrandstof als vervanger van de ‘vervuilende’ diesel. En met de feestdagen voor de deur: Proost op de nieuwe diesel, die we gewoon anders moeten benoemen.’

En daar kunnen wij, met de Kerst voor de deur, alleen heel hard ‘AMEN’ op zeggen. Wie verzint die nieuwe naam voor diesel en wordt misschien wel net zo legendarisch als Rudolf?

Het ligt natuurlijk voor de hand om nu ‘B7’ te roepen, of samen met de overheid ‘Green Truck Fuel’, maar we doen een beroep op uw creativiteit en innovatie! Succes!

11 reacties op “Wie verzint een nieuwe naam voor diesel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer