Wiegel showt Orlaco Cornereye • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wiegel showt Orlaco Cornereye

Wiegel Transport Equipment is per 1 januari 2017 de nieuwe en enige partner van Orlaco in Nederland voor de markt van Onroad Trucks. Deze markt omvat vrachtwagens, veegwagens, afvalinzamelingwagens, speciaal transport, mobiel units, bestelwagens en bussen. De lange succesvolle samenwerking tussen Wiegel en Orlaco is nu bezegeld met een partnerovereenkomst en is Wiegel de leverancier van Orlaco camera monitor systemen naast andere producten als verlichting, mobile energie systemen en lieren. Die zijn allemaal te zien op Transport Compleet.

Vrachtwagens uitrusten met dodehoekspiegels hoeft niet meer. Orlaco heeft als eerste RDW-goedkeuring verkregen om een camera-/monitorsysteem te leveren dat beide dodehoekspiegels voor klasse V en VI (front- en trottoir) vervangt: CornerEye. Met de wereldprimeur wil Orlaco de verkeersveiligheid vergroten en (gevolg)schades beperken. CornerEye is het eerste systeem dat met haar component approval de spiegels voor de dode hoeken overbodig maakt. De RDW heeft het systeem conform de R46-richtlijn getest en goedkeuring afgegeven voor toepassing. Een grote aanwinst voor de gehele transportsector.

Het staat op wielen, maar het is een kantoor of werkplaats voor iemand die zijn of haar geld aan het verdienen is. Of het nou een mobiele tandartspraktijk is, mobiele grensbewaking, een TV studio, een bewakingsvoertuig of een onderzoek voertuig is, er wordt gewerkt en alle apparatuur moet functioneren. Waar uw werkplaats zich ook bevindt, Wiegel/Mastervolt zorgt dat er elektriciteit is. Wiegel/Mastervolt dit door het leveren van de beste accu’s, omvormers, acculaders, digitale regel- en schakelsystemen en al wat er nog meer nodig is om onafhankelijk van het conventionele elektriciteitsnetwerk te kunnen opereren.Hier gelden strikte eisen als het gaat om gewicht en volume en hier geldt de wens van betrouwbaarheid en service.

In samenwerking met Mouvex heeft Wiegel Bulk Solutions een bulk compressorpakket met een extreem laag geluidsniveau ontwikkeld voor droge stoffen. Door de modulaire bouwwijze is het mogelijk verschillende capaciteiten en accessoires aan te bieden en dat alles binnen een zeer compacte afmeting. Deze manier van construeren resulteert ook in een laag eigen gewicht. Beschikbare compressor capaciteiten zijn 600 m3/H tot 1130 m3/H waardoor wij de droge stoffen markt in de breedte kunnen bedienen; van meel en bloem tot pellets en diervoeder.

Sinds aanvang 2016 heeft Wiegel Bulk Solutions het importeur schap verworven van UNIBLOC lobbenpompen. Een Zweeds kwaliteitsproduct speciaal ontwikkeld voor de truck en trailermarkt. UNIBLOC lobbenpompen zijn geschikt voor: vloeibare levensmiddelen en chemicaliën en hebben een capaciteit van 10 m3/H tot 50 m3/H en tevens de beschikbaarheid van verschillende afdichtingsmethodes en lobben configuraties. Hierdoor is het mogelijk voor zeer veel verscheidene vloeibare producten een pomp oplossing aan te bieden. Bijzonder in de markt is het gepatenteerde ‘close couple’ concept. Hiermee wordt de pomp direct gemonteerd aan de elektromotor en dit resulteert in een zeer compacte samenbouw van aandrijving en pomp. Ook geeft dit een zeer stabiele uitlijning met de pomp met als resultaat minder slijtage aan dichtingen dus lagere operationele kosten.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer