Wielton breidt fabriek uit en beoogt forse groei • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wielton breidt fabriek uit en beoogt forse groei

De Poolse trailerfabrikant Wielton opent over enkele weken nieuwe productiefaciliteiten in haar bestaande fabriek in Wielun. Het doel ervan is een verkoopgroei van 25.000 trailers in de komende vier jaar.


Een volkomen nieuwe productiehal van 13.000 m2 is gebouwd die als eerste in Polen een volledige KTL-faciliteit heeft. Die is, erg interessant, afkomstig uit de Merker-fabriek. Wielton nam Merker enkele jaren geleden over. De KTL-lijn werd wel vergroot en verder aangepast om alle soorten trailers te kunnen katodiseren.

In de hal is ook een volledig nieuwe productielijn gevestigd. Deze is volledig geautomatiseerd en heeft meer volume dan de oude lijn. Ook is verpakking van trailers opnieuw gerealiseerd want 70 procent van Wieltons productie is bestemd voor export. Wielton is ook bezig met de realisatie van een productlijn koel/vriestrailers. De productie daarvan moet in 2019 van start gaan.

De fabriek moet nog worden goedgekeurd door de plaatselijke autoriteiten. Zodra dat het geval is kunnen er jaarlijks tot 12.000 eenheden worden geproduceerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer