WinRoute in componenten beschikbaar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

WinRoute in componenten beschikbaar

In navolging van PTV Benelux stelt ook Routing International haar ritplanningsoplossing WinRoute beschikbaar als componenten die in andere software geïntegreerd kunnen worden.

winroute routplanningVia WinRoute Webservices van Routing International kan de belangrijkste functionaliteit van het ritplanningssysteem in bijvoorbeeld een TMS of ERP opgenomen worden. WinRoute Webservices bestaat uit vier componenten: import/export, geocodering, afstandsberekening en ritplanning/-optimalisatie. De eerste functie, import/export, zorgt ervoor dat zaken als last-minute bestellingen en wijzigingen in orders meteen voor de planning beschikbaar zijn. Nieuwe adressen van o.a. klanten en laad-/loslocaties die in het backoffice-systeem worden ingevoerd, kunnen via geocodering op juistheid worden gecontroleerd. Deze Webservice geeft automatisch een aantal corresponderende adressen, waaruit het juiste geselecteerd kan worden. Dit adres wordt vervolgens met de bijbehorende GPS-coördinaten opgeslagen.
De Webservice afstandsberekening berekent het aantal kilometers van een bepaalde route, terwijl met de optimalisatiefunctie een ritplanning kan worden samengesteld en geoptimaliseerd. Hierbij kan de gebruiker in het eigen backofficesysteem o.a. ritten aanmaken, orders in bestaande ritten invoegen en de volgorde binnen een rit optimaliseren. Hierbij houdt de Webservice rekening met de in de backofficesoftware aanwezige randvoorwaarden, zoals venster- en openingstijden.

Auteur: Sandra Waenink

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer