Ga naar hoofdinhoud

WMS en planbord in NACHON ERP

NACHON’s ERP-systeem voor transport is uitgebreid met een grafisch planscherm, Microsoft’s role tailored client en – dankzij de samenwerking met Boltics – ook een Warehouse Management Systeem (WMS).
nachon“Het grafische planbord in NACHON ERP is gebaseerd op Microsoft Windows Presentation Foundation (WPF). Dat maakt een mooiere grafische weergave mogelijk dan we van het planbord in het TMS gewend zijn”, vertelt Hans Arnouts, Manager Product Development & Marketing bij NACHON. “Op het planscherm in het ERP-systeem ziet de planner het verloop van de dag aan zich voorbij trekken. De gegevens worden realtime ververst op basis van data uit de boordcomputers. Hieraan kunnen signaleringsfuncties worden gekoppeld om afwijkingen direct zichtbaar te maken.” Arnouts geeft aan dat het grafische planscherm bovendien gemakkelijk is in te richten naar de wensen van de planner en er ook foto’s op kunnen worden gezet, bijvoorbeeld van de trucks en opleggers.

Nieuw in NACHON ERP is verder de role tailored client van MS Dynamics NAV. “Hierbij kan de gebruiker rollen construeren, zoals planner, verkoper of administrateur”, zegt Arnouts. “Op het scherm wordt alle relevante informatie van de gekozen rol getoond. Ook zijn de schermen helemaal te personaliseren.”

Om binnen haar ERP-oplossing ook een WMS te kunnen leveren heeft NACHON een partnerovereenkomst gesloten met Boltrics. Arnouts: “NACHON ERP en Botrics WMS zijn beide add-ons op Microsoft Dynamics NAV. Daardoor zijn ze naadloos te integreren en vormen beide pakketten samen één totaaloplossing voor transporteurs en logistiek dienstverleners.” Boltrics WMS ondersteunt alle relevante processen die spelen in een warehouse met voorraadbeheer voor derden. Het WMS ondersteunt activiteiten als in- en uitslag, VAL, facturatie, barcodescanning, informatieverschaffing via web portals en managementrapportage. Tijdens ICT & Logistiek 2010 is Boltrics bij NACHON op de stand (D043) aanwezig om Boltrics WMS in combinatie met NACHON ERP te demonsteren.

en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer