Woensdag 3 oktober rijverbod in Duitsland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Woensdag 3 oktober rijverbod in Duitsland

In Duitsland is de gehele woensdag 3 oktober een rijverbod van kracht vanwege de viering van de Dag van de Duitse Eenheid. Het verbod gaat om middernacht in en loopt tot 22.00 uur. Het verbod geldt voor voertuigen met een maximale toegestane totaalgewicht van meer dan 7,5 ton en voor alle vrachtauto’s met aanhanger, ongeacht het totaalgewicht. Dat meldt Evofenedex.

Vanwege het rijverbod in Duitsland zijn ook in een aantal omliggende landen verboden van kracht. Oostenrijk heeft een rijverbod ingesteld voor vrachtverkeer op de A12 en A13, de Inntal Autobahn en de Brenner Autobahn, met bestemming Duitsland. Het verbod geldt voor wagens met een maximale toegestane totaalgewicht van boven de 7,5 ton en loopt van middernacht tot 22.00 uur.

Niet alleen Oostenrijk, ook Luxemburg stelt een verbod in voor vrachtverkeer met een maximale toegestane totaalgewicht van meer dan 7,5 ton met de eindbestemming Duitsland. Dat verbod gaat al in op dinsdag 2 oktober om 23.30 en duurt tot en met woensdagavond 3 oktober 21.45 uur.

Bron: Evofenedex

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer