XPO onbetwiste logistieke partner Tour de France • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

XPO onbetwiste logistieke partner Tour de France

XPO Logistics treedt dit jaar opnieuw op als officiele logistieke partner van de Tour de France. Tourorganisator Amaury Sport Organisation (ASO) heeft XPO Logistics aangewezen als transporteur van de materialen voor alle 21 etappes van ’s werelds meest prestigieuze wielerronde. De 103e editie van de Tour de France wordt gehouden van 2 tot en met 24 juli 2016.

xpo_tour_grootVoor het 36e achtereenvolgende jaar hebben de evenemententeams van XPO Logistics een oplossing uitgewerkt die voldoet aan alle eisen op het vlak van logistiek en beveiliging van de Tourorganisatie. Tijdens de drie koersweken verzorgt XPO Logistics voor alle etappes het transport, inclusief laden en lossen, van de materialen die op de start- en finishlocaties en op de tussentijdse controlepunten nodig zijn, plus de materialen voor de reclamekaravaan en de Tour de France-shop. XPO Logistics heeft 53 chauffeurs en 44 jumbotrucks vrijgemaakt voor de Tour, ondersteund door een grote groep medewerkers achter de schermen.

Naast de Tour de France levert XPO Logistics hoogwaardige transport- en logistiek- oplossingen voor tal van andere landelijke en internationale evenementen, waaronder de Arctic Race in Noorwegen, de marathon van Parijs, de Freeride World Tour, de Franse voetbalbeker (Coupe de France) en de befaamde negendaagse Tour de France à la Voile zeilrace.

Adil Houem, hoofd evenementtransport en logistiek bij XPO Logistics, verklaart: “Onze teams zijn er trots op dat ze opnieuw een belangrijke bijdrage mogen leveren aan het succes van de Tour de France. We hebben onze dienstverlening volledig toegesneden op de unieke eisen van dit bijzondere evenement en we werken nauw samen met organisator ASO om alles soepel en vlekkeloos te laten verlopen. De Tour de France is een legendarische wielerwedstrijd en het is voor ons een voorrecht om daar voor de 36e keer als officiele partner voor de logistiek deel van uit te maken.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer