XPO opent nieuw distributiecentrum in Venlo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

XPO opent nieuw distributiecentrum in Venlo

XPO Logistics, een van ’s werelds grootste leveranciers van transport- en logistiekdiensten, gaat een nieuw distributiecentrum in Venlo bouwen. Met de nieuwe vestiging breidt XPO Logistics haar werkzaamheden in mode en e-commerce in Nederland verder uit. De logistiek dienstverlener opende voor deze sectoren eerder al sites in Eindhoven en Tilburg.

xpo_warehouseMet een vloeroppervlak van 60.000 vierkante meter wordt Venlo een van de grootste vestigingen van XPO Logistics in Nederland. Het distributiecentrum wordt ingezet om de winkel- en consumentenorders voor alle Europese markten van een aantal vooraanstaande modemerken te verzorgen. XPO Logistics staat in voor de ontvangst, verwerking en retourlogistiek en werkt samen met transportpartners voor het vervoer van de orders.

Mauro Ungheretti, managing director van XPO Logistics voor Nederland, België en Duitsland, licht toe: “Venlo is de ideale locatie voor internationale fashion- en e‑commerce logistiek. De ligging in Nederland biedt goede aansluiting met internationale inbound en outbound stromen en er zijn volop mogelijkheden om uit te breiden. Bovendien heeft de regionale bedrijfsdynamiek, met een sterke gerichtheid op modelogistiek, een aanzuigende werking op mensen met talent en expertise.”

Bram Verhoeven, country manager van Prologis Benelux, zegt: “We zijn blij dat we voor XPO Logistics, een mondiale, sterk groeiende logistieke topspeler, een toplocatie in Venlo hebben weten te verwerven. Venlo is de logistieke hotspot van Nederland, vooral voor fashion. We zien ernaar uit om XPO Logistics verder te blijven faciliteren met strategische sites voor haar Europese netwerk.”

De nieuwe vestiging in Venlo wordt gebouwd door Prologis en zal naar verwachting begin 2018 volledig operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer