Yellowstar ontwikkelt Hinterland Cloud Portal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Yellowstar ontwikkelt Hinterland Cloud Portal

Yellowstar Solutions heeft de ‘Hinterland cloud portal’ ontwikkeld. Deze portal geeft logistiek dienstverleners de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal modaliteiten te combineren. Daar was onder deze bedrijven wel een grote behoefte aan, maar tot nu toe bestond hiervoor geen oplossing. Inmiddels maken drie logistiek dienstverleners (4PL) gebruik van de Hinterland cloud portal: Kloosterboer, Honkoop en Distri Rail.

In de logistieke markt is er een steeds grotere behoefte om binnen één omgeving inzicht te hebben in de vervoersstromen van een toenemend aantal modaliteiten. Ook willen bedrijven order- en plan afwijkingen inzichtelijk hebben en deze eenvoudig en snel kunnen delen. De Hinterland cloud portal van Yellowstar Solutions is het antwoord op deze wensen. Logistieke ondernemers kunnen dankzij de portal inter- en synchromodale logistiek efficiënt afhandelen voor zowel trajecten met een korte- als lange afstand. Dit geldt in het bijzonder voor trajecten waarbij sprake is van veel veranderingen, zoals terminalvertragingen, files, laad-/losveranderingen. De portal laat bedrijven snel anticiperen op veranderingen. Ook helpt de Hinterland portal door met behulp van de gewenste of de goedkoopste modaliteiten de maximale snelheid en kwaliteit te leveren, bijvoorbeeld in vergelijking met single truck transport.

De voordelen van de Hinterland cloud portal voor gebruikers zijn volgens Yellowstar eenvoudig op te sommen:

  • het is eenvoudig om deel te nemen aan de cloudgebaseeerde portal, het platform is bovendien 
schaalbaar wat betreft het aantal gebruikers. Inloggen kan vanaf elk device op elke locatie.
  • de portal is voorzien van standaard EDI-business stekkers voor de intermodale wereld, wat het koppelen ermee eenvoudig maakt. Koppelingen met Portbase en bookingsystemen zijn aanwezig.
  • de portal ondersteunt logistiek dienstverleners bij het managen van de vervoerscapaciteit en het 
zo efficiënt mogelijk organiseren van de keten
  • de Hinterland-oplossing is modern in design wat betreft schermen en reporting en is ook door 
personen zonder ervaring met reporting tools te gebruiken en in te richten
  • planners hebben in één overzicht een beeld van wat de effecten van gebeurtenissen zijn voor 
gepland vervoer en voor gekoppelde schakels in de logistieke keten

De Hinterland cloud portal laat gebruikers een ongelimiteerd aantal modaliteiten toevoegen, zoals rail, weg, binnenvaart, etc. Inter- en synchromodaal transport is in te plannen en aan te sturen vanuit een centrale cockpit. “Het is een intermodale oplossing zoals een 4PL-ondernemer het graag ziet. Met het nieuwe platform kunnen bedrijven inspelen op toekomstige ontwikkelingen, ze zijn niet langer gedwongen om te opereren op basis van oude systemen en bestaande denkwijzen”, stelt Osman Akdemir, directeur innovatie bij Yellowstar Solutions. De Hinterland cloud portal stelt 4PL-bedrijven in staat om informatie sneller en correcter dan eerder te delen en op te vragen. Hierdoor is de planning van transport eenvoudiger aan te passen. Dit is uiteraard positief in een steeds complexere en dynamischere logistieke wereld waarin veel veranderingen plaatsvinden maar tijdsmarges nog altijd beperkt zijn.

De oplossing helpt 4PL-bedrijven door ze te laten focussen op uitzonderingen, zaken die afwijken van de verwachte en goedlopende planning. Goedlopende processen leveren immers geen ‘ballast’ op. De portal is workflow- en scenariogedreven, zodat to-do’s in beeld komen bij de juiste partij. Denk aan een melding indien een taak is uitgevoerd en een alert als er zich een afwijking op de marge voordoet. Akdemir: “Iedereen die werkt met de portal krijgt taakgedreven voorzetten en kan daarnaar handelen.” Aanvullend heeft een gebruiker bij het boeken van een vracht al direct toegang tot real-time analyses over de klant. “Dit moet leiden tot meer gevoel bij de boeking, er is immers meer info beschikbaar. De gebruiker van de portal heeft daarnaast inzicht in opmerkingen die horen bij dezelfde klant en kan deze info meenemen. Het taggen van comments is zelfs mogelijk. Dit alles bij elkaar moet het planproces socialer en beter maken. De werkwijze creëert rust en genereert tijd voor de zaken die waarde toevoegen aan het eigen proces en dat van de klant van de 4PL.”

Drie bedrijven gebruiken inmiddels de Hinterland cloud portal. Kloosterboer, gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerde logistiek werkt binnen de portal samen met bargingbedrijf Honkoop. Kloosterboer boekt containers in met het systeem en wil daarbij zoveel mogelijk modaliteiten gebruiken die de verzending van containers van en naar de Rotterdamse Cool Port Vlissingen en IJmuiden effectiever maken. Honcoop gebruikt de portal voor het plannen en boeken van bargevervoer. Aanbieder van railvervoer Distri Rail heeft binnen het platform dankzij GPS-data gecombineerd met planningdata alle wagons scherp in beeld op een interactieve kaart. Hierdoor zien planners afwijkingen en vertragingen. In aanvulling hierop kunnen ze track & trace informatie en document management zaken opvragen. Ook is de uitwisseling van gegevens met overheidsinstanties eenvoudiger, zoals nodig is bij inspecties of calamiteiten.

De Hinterland cloud portal is een nieuw product van Yellowstar Solutions en is beschikbaar voor bedrijven die baat hebben bij het combineren van diverse modaliteiten binnen één moderne en overzichtelijk platform. De portal maakt multimodaal plannen eenvoudiger, effectiever en leuker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer