Ga naar hoofdinhoud

Yusen neemt Transfreight Automotive Logistics over

Yusen Logistics versterkt haar automotive-netwerk door de overname van Transfreight Automotive Logistics Europe. Deze overname biedt volgens de logistiek dienstverlener een uitstekende basis voor verdere groei, mede doordat zij voor de uitdaging staat van een toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige logistieke oplossingen in de automotive sector.

De activiteiten van Transfreight sluiten goed aan op Yusen Logistics’ ‘award-winning’ pan-Europese automotive service-aanbod. Beide bedrijven bieden toonaangevende expertise in cross-docking, transport en factory-logistics, maar vullen elkaar goed aan qua geografische dekking. Maar vullen elkaar, qua geografische dekking uitstekend aan.

Ian Veitch, CRO van Yusen Logistics Europe, verklaarde: “Het bedrijf Transfreight sluit perfect aan bij Yusen Logistics, door een vergelijkbare clientèle en service-aanbod, maar met een regionale focus die het Yusen Logistics netwerk aanvult. Klanten van beide ondernemingen zullen profiteren van de gecombineerde sector-expertise, de brede supply chain-oplossingen, alsmede de vele nieuwe teamleden van beide organisaties.”

Deze gecombineerde infrastructuur zal het bestaande automotive netwerk van Yusen Logistics verbeteren, door aanzienlijke uitbreiding van het aantal consolidatiehubs in West-Europa en de multimodale verbindingen tussen Noord- en Zuid-Europa. In het bijzonder versterkt de overname aanwezigheid en expertise van Yusen Logistics in Noord-Frankrijk, een gebied waar veel automotive ‘tier one’ leveranciers en automobielfabrikanten zijn gevestigd.

Het Europese automotive-transportnetwerk van Yusen Logistics strekt zich uit van Polen tot Portugal en van Oekraïne tot Groot-Brittannië. Op dit moment vervoert Yusen Logistics meer dan 6 miljoen m³ oftewel 1,3 miljoen ton goederen per jaar voor toonaangevende fabrikanten en toeleveranciers in de Europese automobielindustrie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer