Zaak Betz geschikt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zaak Betz geschikt

Na ruim vijf jaar komt er een einde aan de ‘Zaak-Betz’. Er is een schikking getroffen tussen het Duitse OM en Thomas Betz. Betz krijgt waarschijnlijke een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd en moet een geldboete betalen.

Dat zegt Willi Betz in een verklaring op zijn website. Een en ander wordt bevestigd door een woordvoerder van de aanklager. Betz werd er van beschuldigd voor meer dan 50 miljoen euro premies en belastingen te hebben ontdoken die hij over chauffeurs had moeten betalen.
 
Thomas Betz zit inmiddels al tweeenhalf jaar in voorarrest, dus moet nog een zelfde tijd in het gevang blijven om zijn tijd uit te zitten. Willi Betz moet nog een keer diep in de buidel tasten. Het bedrijf geeft zelf aan een naheffing te verwachten van rond de 35 miljoen euro.
 
De procedure kan rond midden maart afgerond zijn. De firma Betz is ondanks alles opgelucht. “We zijn blij dat er eindelijk een einde aan deze zaak is. Het alternatief was een jarenlange gang door alle rechtsprocedures geweest”, aldus een woordvoerder. Het bedrijf betreurt het wel dat dat het niet tot vrijspraak voor Thomas Betz is gekomen, iets waarvoor het zich altijd heeft ingezet.

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer