Zelfstartende Actros houdt koeling aan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zelfstartende Actros houdt koeling aan

PTO aangedreven koelmachines stoppen als de motor af wordt gezet. Liam en TRS vonden daar wat op.

Stop & Cool heet de uitvinding van Truckcentrum B.V. LIAM uit Roelofarendsveen en TRS Transportkoelingen uit Katwijk. Wanneer van de temperatuur in de laadbak boven een vooraf ingestelde waarde komt wordt volledig automatisch de motor gestart waardoor de koeling actief wordt. Zodra de gewenste laadbaktemperatuur is bereikt slaat de motor weer af. Uiteraard wordt de motor alleen maar gestart als de handrem erop staat en de versnellingsbak in neutraal staat. De eerste Mercedes-Benz Actros voorzien van het Stop & Cool systeem is recent afgeleverd aan bloemengroothandel C. van Egmond te Rijnsburg.
Vorig jaar won Govers Transportkoeling uit Chaam de RAI innovatieprijs voor een soortgelijk systeem maar dan op een MAN. De winst bleek daarbij uit te komen op duizend draaiuren ofwel  2500 liter brandstof.  Govet haakte aan op het Frigoblock systeem dat zowel voor Actros als MAN verkrijgbaar is.
Op de foto Rob Hogenboom en Albert Ruiten van LIAM bij de eerste Mercedes-Benz Actros van bloemengroothandel C. van Egmond.

 

Liam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer