Ga naar hoofdinhoud

Zes nieuwe DAF’s XF voor Van Oers

Van Oers United in Ridderkerk heeft haar wagenpark uitgebreid met zes nieuwe DAF XF 450 FT 4×2 trekkers. Veiligheid voor omgeving en chauffeur, brandstofverbruik en service van de dealer hebben de doorslag gegeven voor de internationaal opererende leverancier en producent van verse groenten. BEST Trucks Barendrecht heeft de eerste vier trucks recent afgeleverd, eind dit jaar volgen er nog twee.

“We hebben nu acht DAF’s. Onze vloot komt daarmee uit op 20 voertuigen”, aldus Martin Bravenboer, die bij Van Oers United verantwoordelijk is voor het wagenparkbeheer en de transportplanning. “Al meer dan dertig jaar hebben we dit merk in het wagenpark. We zijn ervaringsdeskundige. Doorslaggevend is de service van de dealer. De nieuwste generatie DAF trucks overtuigt daarbij door de geavanceerde veiligheidssystemen en het lage verbruik.”

De nieuwe DAF XF en CF zitten met het verbruik gemiddeld 7 procent onder dat van de vorige generatie. Nieuwe motoren en een nieuwe aandrijflijn met minder wrijvingsverliezen vergroten de efficiency. Ook de verbeterde aerodynamica van de cabine en achterassen met snellere overbrengingsverhoudingen dragen hun steentje bij. De achterassen zorgen voor een substantiële verlaging van motortoerental op kruissnelheid.

Voor de nieuwe DAF’s is een onderhoudscontract afgesloten. Bravenboer: “Een keuze die mede is ingegeven door de professionele service met aandacht voor de specifieke wensen van Van Oers United. Brandstofverbruik en service zijn belangrijk gezien het intensieve gebruik. We zitten op jaarkilometrages van 100.000 tot 125.000 per jaar.”

Bij Van Oers United is logistiek de ruggengraat in de bedrijfsvoering. Het bedrijf verzorgt het hele jaar rond de productie en levering van verse groenten. Naast de vele bewegingen in Europa gaat het ook om een groot aantal transits vanuit Afrika, waar ook teeltlocaties zijn. Het organiseren van transport met de daarbij benodigde documentatie en informatie is van grote waarde in de keten van het zaadje tot aan de klant. “Ons wagenpark is uitgerust met een Tracking & Tracing systeem waardoor wij in staat zijn om altijd up-to-date informatie te ontvangen en snel te kunnen schakelen”, aldus Bravenboer.

Ook duurzaamheid staat binnen Van Oers United centraal. Bravenboer: “Wij houden daarom rekening met de CO2-uitstoot en hebben als doel onze producten zo duurzaam mogelijk op hun bestemming te krijgen. Hierbij is het van belang om transport van de producten zo efficiënt mogelijk in te plannen. Zo hebben wij als organisatie de Lean & Green certificering behaald. De efficiency van de nieuwe DAF’s is daarom van groot belang.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer