ZF en Faurecia werken samen aan autonoom rijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ZF en Faurecia werken samen aan autonoom rijden

ZF en Faurecia, allebei grote leveranciers van onderdelen van auto’s en trucks, gaan een partnerschap aan om samen onderscheidende, vernieuwende interieuren en veiligheidstechnologie voor autonoom rijden te ontwikkelen. Te denken valt aan stoelen die bij autonoom rijden kunnen wegdraaien, maar waarmee wel besturings- en veiligheidsvoorzieningen te bedienen zijn.

Met autonoom rijden voorzien de twee partners dat er andere eisen aan het interieur van voertuigen zullen ontstaan. Patrick Koller, CEO van het Franse Faurecia: “Deze samenwerking maakt het voor ons mogelijk om de technologie te ontwikkelen voor de cockpit van de toekomst. We hebben daarmee de veiligheid van de inzittenden van het toekomstige autonome voertuig voor ogen.”

Dr. Stefan Sommer, CEO van ZF (rechts op de foto): “Samen staan we sterker. Elektrische en autonome voertuigen hebben innovatieve actieve en passieve veiligheidsvoorziening nodig om succesvol te zijn. Daarmee hebben we in Faurecia de beste partner gevonden.”

De samenwerking vindt plaats op basis van expertise en competentie. Er is van beide partijen geen kapitaal in de samenwerking nodig. “ZF en Faurecia geloven in de ecosysteem filosofie zoals die ook in Silicon Valley wordt gehanteerd. Tussen Parijs en Friedrichshafen kunnen op die manier mooie dingen ontstaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer