Zuid-Holland kent beste logistieke samenwerking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zuid-Holland kent beste logistieke samenwerking

Het samenwerkingsproject ‘GreenFlow’ is de winnaar van de evofenedex Keten Award 2017. Het project won de prijs onder meer vanwege de goede samenwerking tussen ondernemers en overheden. De gemeente Alphen aan den Rijn, de provincie Zuid-Holland, Greenport Boskoop, Delphy en Smartid Services werkten hierin samen aan een efficiëntere logistiek.

Jack van der Veen, houder van de evofenedex-leerstoel supply chain management en voorzitter van de vakjury, reikte de Keten Award woensdag in Utrecht uit aan alle deelnemende partijen.

In Boskoop, het centrum van de boomteelt, is het altijd druk op de weg. Kwekers, handelaren en vervoerders zoeken elkaar de hele dag op met bestel- of vrachtauto’s. De hefbrug die Boskoop-Oost en Boskoop-West met elkaar verbindt, bleek hierbij een knelpunt. Het project GreenFlow bood uitkomst. Zo werd er onder meer besloten om in Boskoop-Oost een extra depot te creëren. Ook werd er een app ontwikkelt die de communicatie tussen alle kwekers verbeterde. Inmiddels is het aantal dagelijkse ritten flink teruggebracht. Door de samenwerking kunnen kleine orders nog steeds gerealiseerd worden.

Handelaren en producenten zijn voor hun succes afhankelijk van een efficiënte logistiek. Daarom houden bijvoorbeeld groothandelaren en retailers zich ook dagelijks bezig met het slim organiseren van hun goederenstroom. Door een goede samenwerking met logistiek dienstverleners kunnen alle bedrijven een betere service aan hun klanten bieden. Toch blijkt zo’n samenwerking in de praktijk vaak weerbarstiger dan de theorie. evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, startte daarom de Keten Award om succesvolle samenwerkingen op een voetstuk te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer