VIDEO - Solutrans 2021 staat in de startblokken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Solutrans 2021 staat in de startblokken

Op dit moment is een doorstroomevenement nog moeilijk maar over zeven maanden moet dat anders zijn. Daarom gaat de organisatie van de beurs Solutrans vol voor de show van zware en lichte bedrijfsvoertuigen. Solutrans zal plaatsvinden van 16-20 november 2021 in het Eurexpo beurzencomplex in Lyon (Frankrijk). Volgens planning worden ook de International Truck of the Year, de International Van of the Year en de International Pick Up Award in Lyon uitgereikt.

Met 70 procent van de expositieruimte die op het moment van schrijven al geboekt is, plus een extra hal, is de beurs beter dan ooit geslaagd in het samenbrengen van alle belanghebbenden uit de sector, met een nog breder aanbod van producten en oplossingen en met een steeds ambitieuzere content.

Bovendien biedt de Solutrans een nog breder scala aan producten en oplossingen, met een voortdurend nieuwe toegevoegde waarde. De Solutrans is in 2021 verreweg het enige vakevenement in de sector van formaat en wordt zonder meer dé internationale ontmoetingsplaats voor economisch herstel en innovatie, in samenhang met de energietransitie.

De Solutrans kondigt een sterke opkomst aan van alle partners in de sector, ondanks de huidige context. Dit blijkt onder andere uit de uitbreiding van de expositieruimte naar 90.000 m2, met een extra hal. Vanaf nu zal Hal 1 van de Eurexpo “Solutrans 4.0, the Future Begins Here” huisvesten, een ruimte gewijd aan de nieuwe technologieën en innovaties van de industrie. Bovendien zijn de meeste andere beurshallen nu zo goed als gereserveerd.

Zo zullen op de beurs talrijke belangrijke spelers uit de vrachtwagenbranche aanwezig zijn: fabrikanten van vrachtwagens, Franse en Europese fabrikanten van aanhangwagens en opleggers, fabrikanten van carrosserieën en voertuiguitrusting, en niet te vergeten carrosseriebouwers van lichte bedrijfsvoertuigen, bandenfabrikanten en zakelijke dienstverlening (IT, advies en gereedschap).

Met tot dusver 25 procent buiten Frankrijk geregistreerde exposanten blijkt de beurs duidelijk een internationale aantrekkingskracht te hebben. In totaal zullen er vijftien landen vertegenwoordigd worden, waarvan Duitsland, Italië, België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland de belangrijkste zijn. De beurs zal ook de vakprijzen “International Truck of the Year”, “International Van of The Year”, “Pick-up Award” en de nieuwe “Truck Innovation Award” organiseren. Bovendien zal de Solutrans 2021, naast de fysieke vakbeurs, ook een digitale editie aanbieden onder de naam ‘Solutrans Digital Show’. De onlineversie, een afspiegeling van het fysieke evenement, zal bezoekers op afstand de mogelijkheid bieden om op elk moment en ongeacht hun locatie in een interactieve ruimte een kijkje te nemen waar zij met één simpele muisklik de stands van de exposanten kunnen bezoeken, met hen in contact kunnen komen en hun nieuwe producten kunnen ontdekken.  De Solutrans Digital Show biedt exposanten dus een verhoogde return on investment en zichtbaarheid, samen met een internationaal bezoekerspubliek.

Naast het ruimere aanbod biedt de beurs ook een zeer uitgebreid programma op inhoudelijk niveau. Als reactie op de Europese en wereldwijde regelgeving voor de verlaging van vervuilende emissienormen, stippelt de sector een gezamenlijke aanpak uit voor de toekomst, de energiemix en de omschakeling ervan, met als doel het verdwijnen van fossiele brandstoffen in het wegvervoer tegen 2040.

Als leidend thema voor de beurs van 2021 zal de energietransitie worden uitgewerkt in de vorm van verschillende thema’s:

  • Connectiviteit: de weg naar autonome zware voertuigen
  • Elektrificatie: ondersteuning van de invoering van voertuig- en infrastructuurtechnologie
  • Werkgelegenheid: voorbereiding van de toekomst van de arbeidsdisciplines van de sector
  • MVO-engagement: de prestaties van een sector met een positieve impact laten zien
  • Cyberbeveiliging: een centrale uitdaging voor de toekomst van zware en lichte bedrijfsvoertuigen.

De Solutrans is een internationale vakbeurs voor weg- en stadsvervoer en is de enige vakbeurs in Frankrijk die alle spelers in de trucksector samenbrengt (fabrikanten van zware en lichte bedrijfsvoertuigen, trailers en semi-trailers, carrosseriebouwers, OEM’s, bandenleveranciers etc). De Solutrans organiseert van 16 t/m 20 november 2021 haar 16e editie in het beurscomplex Eurexpo in Lyon. Het vakevenement, geaccrediteerd door de “The International Organization of Motor Vehicle Manufacturers, brengt bijna 60.000 professionals en 900 exposanten en merken van over de hele wereld samen. De nieuwe insteek van de 2021-editie luidt: “Duurzame en samenhangende oplossingen voor een verantwoorde transportsector.”

Bekijk voor een indrukt van Solutrans het vlog dat TTMtv maakte op de editie van 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer