Aleš Loprais wint Morocco Desert Challenge • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aleš Loprais wint Morocco Desert Challenge

Aleš Loprais heeft afgelopen weekend de Morocco Desert Challenge gewonnen. Een charge van Martin van den Brink van Mammoet RallySport in de laatste etappe kon daar niets meer aan veranderen. Voor Loprais, kopman van het Tsjechische Instaforex Loprais Team, was het het eerste succes sinds jaren in een woestijnrally.

Martin van den Brink stapte als tweede op het podium, Paul Verheyden eindigde als derde in het eindklassement. Van den Brink snoepte in de laatste etappe van de Morocco Desert Challenge nog drie minuten van de voorsprong van Ales Loprais af, maar dat was niet genoeg om het de Tsjech nog moeilijk te maken. Janus van Kasteren jr schreef zijn derde etappezege van de rally bij.

Ales Loprais: “In de laatste etappe was het zaak om niet te veel tijd te verliezen. Van den Brink probeerde te pushen, maar daar trap ik niet in. Het was een pittige race, op alle fronten. Niet alleen de strijd met Van den Brink, maar ook de navigatie, de routes, de variatie. Ik ben aangenaam verrast door het niveau van de Morocco Desert Challenge. Dat de wedstrijd zo’n hoog niveau heeft, geeft deze overwinning alleen maar meer glans. Het was geen eenvoudige, maar wel een verdiende winst.”

Martin van den Brink: “We zijn even een klein stukje verkeerd gereden en toen kwam Janus langs. Het is wel lekker om in zo’n laatste etappe met twee Renaults voor die Tatra te finishen. Het is toch ook een psychologisch spelletje. Deze rally was bedoeld om te testen en om plezier te hebben en dat is beide gelukt. We hebben de winst in het begin van de week laten liggen door materiaalpech, en doordat we in de duinen vast hebben gezeten, kon Loprais uitlopen. Het is een mooie strijd geweest. We zijn wel aan elkaar gewaagd. Dat blijkt ook wel met een verschil van slechts 23 minuten. Met twee dagzeges voor mij en drie voor Janus hebben we ons als team ook goed laten zien. In de Dakar van 2019 kan Janus ook voor eigen kansen rijden en kijken we wel hoe het zich ontwikkelt en wie er het beste voor staat.”

De Morocco Desert Challenge bestond uit acht etappes, goed voor 2500 kilometer. Drieëndertig trucks namen deel, maar Loprais was met zijn Tatra het snelste van allemaal. Loprais had bij de finish een voorsprong van 23 minuten op Van den Brink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer