Andrey Karginov wint Dakar 2020 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Andrey Karginov wint Dakar 2020

Het was niet spannend in de Dakar dit jaar en het is dan ook geen verrassing dat Andrey Karginov de winnaar van het truckklassement is. Een 1-2-3 voor het dominerende Kamaz team lukte echter net niet.

Op plek 3 staat namelijk Siarhei Viazovich, de sterk rijdende Wit-Rus met zijn Maz-met-neus. Hij blijft Dmitri Sotnikov voor. Titelverdediger Eduard Nikolaev viel uit en reed in de laatste week alleen nog voor spek en bonen mee in de Dakar Experience. Desondanks reed Kamaz Master als team ontzettend sterk.

Karginov zat uiteindelijk 46 uur, 33 minuten en 36 seconden achter het stuur van zijn Kamaz, ruim 42 minuten minder dan de nummer twee, Anton Shibalov. Derde werd dus Viazovich, vierde Sotnikov. Op plek vijf staat Martin Macik, als best geklasseerde Iveco, nog voor Janus van Kasteren van Team de Rooy. Veteraan Ales Loprais wordt zevende met zijn Praga. Aliaksei Vishneuski werd met zijn MAZ achtste, voor de Fransman Patrice Garrouste op Tatra en de uberveteraan Teruhito Sugawara met zijn Hino.

Dat betekent slechts één Nederlander in de top 10, waaruit de trieste conclusie moet worden getrokken dat de Nederlanders dit keer echt ‘alleen voor de leuk’ meededen en geen moment aanspraak konden maken op serieus succes.

Foto’s: RedBull Content Pool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer