De Rooy: ‘Dakar gaat naar Saoedi-Arabië’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

De Rooy: ‘Dakar gaat naar Saoedi-Arabië’

De Dakar Rally wordt vanaf 2020 verreden in Saoedi-Arabië en niet langer in Zuid-Amerika. Dat zegt meervoudig winnaar Gerard de Rooy tegen Omroep Brabant.

Er gingen al langer geruchten dat organisator A.S.O. de rally wilde verplaatsen naar het Arabische schiereiland, maar meer dan dat werd het niet. De Rooy zegt nu zeker te weten dat er volgend jaar in Saoedi-Arabië wordt gereden. “Mooi, want daar is tenminste echte woestijn.”

Gerard de Rooy was al langer niet blij met de Dakar in Zuid-Amerika. Hij maakte een uitstapje naar de Africa Eco Race in 2018, maar ging dit jaar, onder druk van sponsors, toch weer terug naar Zuid-Amerika. “We kunnen wel stellen dat Zuid-Amerika voorbij is”, zegt De Rooy tegen Omroep Brabant. “Volgens mij zijn daar ook geen contracten meer mee. Ik weet dat omdat ik mensen spreek die dicht bij het vuur zitten. Het is mooi, want in Saoedi-Arabië heb je tenminste echte woestijn.”

De Rooy is ook erg blij dat algemeen directeur Etienne Lavigne is bij organisatie A.S.O. vervangen door David Castera. “Dat is eigenlijk tien jaar te laat. Het kon veel beter en iedereen is denk ik blij dat Lavigne weg is. Hij dacht alleen maar aan ‘cash’ en niet aan persoonlijke relaties.”.

Op de officiële website van Dakar is nog niets te lezen over een mogelijke switch naar Saoedi-Arabië.

Bron: Omroep Brabant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer