Foto’s + VIDEO – Riwald met hybride Renault naar Dakar 2020 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Riwald met hybride Renault naar Dakar 2020

Het Riwald Dakar Team heeft samen met de Tsjechische partner MKR Technology maandenlang hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geheel nieuw en uniek concept; een hybride off-road truck. Het project wordt ondersteund door de partners – ZF Friedrichshafen – Renault Trucks – Hendrickson – AxleTech – Eurol.  Vrijdag 27 september is de Renault C460 Hybrid Edition onthuld.

In de tijd dat het milieu een groot en wereldwijd issue is geworden, is bij de ontwikkeling van de truck de focus gelegd op de hybride technologie. De Renault Trucks C460 Hybrid Edition is een lichtgewicht vrachtwagen welke inclusief de 700 kilo wegende hybride techniek het ideale gewicht van 8,5 ton heeft bereikt.

Gert Huzink van het Riwald Dakar Team heeft de Renault Trucks C460 Hybrid Edition de afgelopen periode uitgebreid getest. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten.

Het Riwald Dakar Team en MKR zijn een driejarige samenwerking aangegaan met als doel om binnen die periode een top drie notering in de rallywereld te realiseren. Het is de overtuiging van het Riwald Dakar Team en haar partners dat de elektrische techniek in de truck hiermee een transitie kan bewerkstelligen.

Deze circulaire visie wordt door de A.S.O., de organisatie van de zwaarste rally ter wereld; de Dakar Rally, met enthousiasme gevolgd. Zij zien het Riwald Dakar Team met Gert Huzink achter het stuur van de nieuwe Renault Trucks C460 Hybrid Edition graag aan de start van de Dakar 2020 verschijnen.

Technische specificaties Renault C460 Hybrid Edition

TypeRenault Trucks C 460 Hybrid Edition
EngineDXI 13
GearboxZF Ecomat 6HP
Transfer caseZF VG 1600
Front & rear axleAxle Tech 4000 grand series
Power output diesel engine1040Hp
Torque output diesel engine4600Nm
Electro engineZF CeTrax lite
Pick power e-engine205Hp
Torque output max.1600Nm
SuspensionHendrickson

Het jubilerende Riwald Recycling investeert in de toekomst en ze zijn een van de meest innovatieve recyclingbedrijven binnen Europa. Duurzamer, schoner en professioneel recyclen zij alle mogelijke metalen met als doel; 100 procent hergebruik van recyclingmaterialen die vrijkomen in deze moderne economie.

Als hoofdsponsor van het Riwald Dakar Team staat het Nederlandse bedrijf aan de wieg van deze spectaculaire en structurele verandering in de rallysport. Een ontketende versterking naar een beter milieu en een nóg betere wereld, een gedachtegoed dat Riwald Recycling zelf hoog in het vaandel heeft staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer