Janus van Kasteren wint Dakar Rally • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Janus van Kasteren wint Dakar Rally

De Nederlandse truckcoureur Janus van Kasteren heeft de Dakar Rally 2023 gewonnen. De coureur, rijdend voor Boss Machinery De Rooy in een Iveco Powerstar, had na 14 etappes en meer dan 8,500 km een voorsprong van bijna 5 kwartier op de nummer 2, de Tsjech Martin Macik.

Macik reed ook al met Iveco. Derde werd Martin van den Brink, gevolgd door zijn zoon Mitchell, beide eveneens met Iveco’s. De Iveco’s waren zeker in het laatste gedeelte van de Dakar 2023 oppermachtig. Ze deden de hele rally al leuk mee, maar kregen de koppositie in de schoot geworpen nadat Ales Loprais zich terugtrok na betrokken te zijn bij een dodelijk ongeval.

Met Janus van Kasteren heeft de Dakar Rally een nieuwe winnaar en dat is een welkome afwisseling na de jarenlange hegemonie van het team van Kamaz. De Russen deden dit jaar niet mee omdat ze een FIA-document over de oorlog in de Oekraïne niet wilden ondertekenen.

VAN DE BRINK Martin (nld), Eurol Team de Rooy, Iveco, Trucks, portrait VAN KASTEREN Janus (nld), BOSS Machinery Team de Rooy, Iveco, Trucks, portrait VAN DEN BRINK Mitchel (nld), Eurol Team de Rooy, Iveco, Trucks, portrait during the Stage 9 of the Dakar 2023 between Riyadh and Haradh, on January 10th, 2023 in Haradh, Saudi Arabia

Eén reactie op “Janus van Kasteren wint Dakar Rally

  • Stickie

    Mooi gedaan Janus en team De Rooy gefeliciteerd.
    de belangrijkste concurrenten waren er niet bij dit jaar dat is opzich jammer maar over 10 jaar weet niemand dat meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer