Kamaz heerst in Dakar Rally • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kamaz heerst in Dakar Rally

Kamaz. Kamaz. Kamaz. Drie trucks van het Russische team finishten 1-2-3 in de vierde etappe van de Dakar 2020. Anton Shibalov kwam als eerste over de meet, gevolgd door teamgenoten Andrey Karginov en Dmitri Sotnikov.

Goed Nederlands nieuws was er echter ook, in de vorm van een vierde plaats voor Janus van Kasteren en een knappe vijfde plek voor Gert Huzink, gestart vanaf plek 20 (!). “De eerste dag zonder problemen en direct een 5e plek! Het was een zeer zware special waarin je echt geen seconde mocht verzaken want dat werd direct afgestraft door een lekke band of andere schade. Doordat we achter in het veld moesten starten hadden we erg veel last van het stof, waardoor een foutje snel gemaakt is. Gelukkig kwamen wij daar goed en snel doorheen. De proef werd veel afgewisseld met zandpistes en stenen en dat ligt ons truckje wel! We hebben nog niet op de limiet gereden maar hadden wel een lekker snel ritme. Ik hoop dat we vanaf nu van de problemen bespaard blijven. Dan kunnen we in de top 10 blijven rijden en dat rijdt een stuk prettiger”, aldus Huzink. De prestaties van de hybride Renault verbaasden zelfs de Kamaz-ploeg. “Een hybride truck die vooraan meerijdt, dat was tot voorheen ondenkbaar”, aldus de bewonderende Russen.

Huzink bleef de MAZ van Viazovich voor, die zijn achterstand in het algemeen klassement zag oplopen tot 10 min 43 op Karginov. Beste Nederlander is en blijft Janus van Kasteren van Team de Rooy. Hij staat 1 uur 18 min 58 sec achter op Karginov. Op plek 8 staat Pascal de Baar, die stabiel meestrijdt, op 1 uur 45 min 26 sec.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer