Karginov wint in Dakar; Team de Rooy vermaakt zich • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Karginov wint in Dakar; Team de Rooy vermaakt zich

MAZ en Kamaz maken de dienst in de Dakar Rally 2020, tot nu toe. Andrey Karginov won de derde etappe die plaatsvond rond Neom. Team de Rooy en andere Nederlandse deelnemers kwamen niet in de buurt van de overwinning.

Het fabrieksteam van Iveco had het er achteraf vooral over hoe mooi de etappe was om te rijden. Behalve het landschap in de noordelijke punt van Saoedi-Arabië stemden ook de resultaten tot tevredenheid. Een lekke band kostte Janus van Kasteren weliswaar de vierde plaats, maar met plaats 8 was hij niet ontevreden. Vick Versteijnen stoomde op van 28 naar 12, Michiel Becx van 27 naar 17. Albert Llovera nestelde zich er tussenin op de zestiende plaats.

Terwijl ze bij De Rooy genoten van het landschap, trachtte Kamaz de leiders van het team van MAZ aan te vallen. Dat lukte, Andrey Karginov finishte bijna vijf minuten voor klassementsleider Siarhei Viazovich. Die blijft nog wel leider in het klassement, maar Karginov zit hem nu op de hielen met slechts 2 min 18 achterstand. Derde staat Kamaz-rijder Shibalov. Beste Nederlander is Janus van Kasteren op plek zeven.

De vierde etappe gaat woensdag van Neom naar Al-Ula over 672 km, waarvan 453 km geklokt wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer