Petronas Team De Rooy is klaar voor de Dakar 2020 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Petronas Team De Rooy is klaar voor de Dakar 2020

Petronas Team De Rooy staat in de 42e editie van de Dakar Rally aan de start met drie IVECO Powerstars, die worden bestuurd door Janus van Kasteren junior, Vick Versteijnen, Albert Llovera en een IVECO Trakker met Michiel Beckx achter het stuur. Gerard de Rooy neemt niet deel aan de race van dit jaar vanwege terugkerende rugproblemen, maar zal in Saoedi-Arabië wel aanwezig zijn om het team te ondersteunen.

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de Dakar 2020, ‘s werelds meest extreme rally. Deze zal voor het eerst plaatsvinden in Saoedi-Arabië. Daarnaast is er ook een nieuwe start voor Petronas Team De Rooy IVECO, dat voor de podiumplaatsen zal strijden met vier gemotiveerde coureurs (die nieuw zijn voor het team).

Petronas Team De Rooy IVECO gaat voor de overwinning met drie IVECO Powerstar(s) en een Trakker. Voor het negende opeenvolgende jaar zal IVECO de officiële leverancier van het team zijn en hen voorzien van voertuigen, motoren en reserve onderdelen. Alle IVECO-trucks zijn voorzien van IVECO Cursor 13-motoren met 1000 pk, speciaal ontwikkeld door FPT Industrial – het aandrijflijnmerk van CNH Industrial.

Voor de 42e editie verlaat de Dakar Rally het Zuid-Amerikaanse continent en verhuist het naar het Midden-Oosten, waar het wordt gehouden in de grandioze en gevarieerde landschappen van Saoedi-Arabië. De route heeft een lengte van 7.500 km, waarvan 5.000 in speciale etappes. Alle rij- en navigatievaardigheden van de coureurs worden dit jaar extra op de proef gesteld, want zij racen 75% van de route dwars door de woestijn.

Thomas Hilse, IVECO Brand President, verklaarde: “Het IVECO-team kan niet wachten om aan de Dakar-rally te beginnen, die voor de eerste keer in Saoedi-Arabië wordt gehouden. Onze racetrucks zullen opnieuw hun extreme betrouwbaarheid laten zien op de moeilijkste terreinen, waaronder veel uitdagende omstandigheden in de woestijn. We streven duidelijk naar het podium door de prestaties van onze sterke aandrijflijnen, die zijn ontworpen door FPT Industrial. Dit jaar presenteren we met trots een geheel nieuw team van coureurs die indruk op ons hebben gemaakt met hun grote enthousiasme en teamgeest. Ze kunnen rekenen op de steun en het mentorschap van Gerard de Rooy. Ik beloof je dat je de vastberadenheid van het team zult bewonderen. Zij gaan voor jou deze nieuwe uitdaging aan om zichzelf tot het uiterste te duwen – niet te stoppen, zoals IVECO.”

Janus van Kasteren junior is een off-road coureur en neemt voor de derde keer deel aan de Dakar Rally achter het stuur van een IVECO Powerstar Evo 3 (voertuig #505) met navigator Marcel Snijders en monteur Darek Rodewald. Hij zal proberen te profiteren van de ervaring die hij met name in de vorige edities heeft opgedaan, waar hij verschillende finishes in de top 10 heeft behaald.

Albert Llovera, een voormalige Olympische skiër, die debuteerde in de Dakar Rally in 2014, ondanks dat hij vanaf zijn middel is verlamd. Sindsdien heeft hij deelgenomen aan vier edities van de Dakar Rally. Hij concurreert achter het stuur van de tweede IVECO Powerstar Evo 3 (#517), die voor hem is aangepast. Aan boord kan hij rekenen op de steun van navigator Ferran Marco Alcayna en monteur Marc Torres.

Compactado de imágenes presentación PETRONAS y Albert Llovera – Dakar 2020 from Mediagé Comunicación on Vimeo.

Vick Versteijnen heeft in twee edities van de Dakar Rally ervaring opgedaan in het truckklassement, nadat hij zijn debuut maakte in deze race van 2015, toen hij toeschouwers verraste door de finish te bereiken ondanks ernstige tegenslagen met zijn voertuig. Hij heeft ook deelgenomen aan de Morocco Desert Challenge in 2018 en 2019. Hij zal deelnemen met een IVECO Powerstar Evo 2 (#522) met navigator André van der Sande en monteur Teun van Dal.

Michiel Beckx neemt voor het eerst deel aan de Dakar Rally met een racetruck en zal het team assisteren en extra onderdelen meenemen op de IVECO Trakker (#531) met de meest ervaren monteur in het team, Bernard den Kinderen en navigator Edwin Kuijpers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer