Ga naar hoofdinhoud

Valvoline is partner Ginaf Team in Dakar

Valvoline maakt bekend dat het de exclusieve smeermiddelenpartner van het Ginaf Rally Power Team is tijdens de Dakar rally 2015. De Valvoline Premium Blue-motorolie is speciaal ontworpen voor de Cummins-motoren, die de Ginaf Dakar trucks aandrijven. 

left to right Edwin van Ginkel, Wuf van Ginkel and Jos Smink3

De Dakar Rally 2015 doorkruist Argentinië, Chili en Bolivia en wordt door velen beschouwd als een van de zwaarste rally’s ter wereld. Meer dan 70 trucks zullen aan de start verschijnen. Het is nog maar de vraag hoeveel van deze trucks de beproevingen van het parcours kunnen doorstaan en de finish zullen halen. Het Ginaf Rally Power Team kiest ervoor samen te werken met Valvoline om zijn drie GINAF-trucks de beste kans op winst te bieden in deze genadeloze wedstrijd.

De Ginaf Rally Power Team trucks worden aangedreven door Cummins ISZ13-dieselmotoren. Cummins en Valvoline werken nauw samen, de Valvoline Premium Blue-motorolie is speciaal ontworpen voor Cummins-motoren. Dit zal voordeel opleveren voor het Ginaf Rally Power Team, tijdens de extreme uitdagingen waar de Dakar Rally om bekend staat, kan ieder detail het verschil maken.

“De buitengewone omstandigheden waar de DAKAR Rally om bekend staat, bieden ons de mogelijkheid de prestaties en maximale duurzaamheid van onze Valvoline-producten te laten zien “, aldus Alex van Leeuwen, Marketing directeur van Valvoline Europa. “We zijn er trots op dat we deel uitmaken van het Ginaf Rally Power Team en maken daarbij graag gebruik van de kracht van de partnership tussen Cummins en Valvoline”.

“Het is geweldig om samen te mogen werken met een wereldwijd toonaangevende fabrikant van smeermiddelen als Valvoline”, zegt Edwin van Ginkel, Teammanager en mede-directeur/eigenaar van Ginaf Service. “Een bedrijf dat ervaring heeft met het gebruik van smeermiddelen tijdens races en kennis heeft van Cummins-motoren, bezit alle ingrediënten die nodig zijn om de zware omstandigheden van de Dakar Rally te trotseren. We zijn trots op onze samenwerking met Valvoline en vereerd om onderdeel uit te maken van de rijke motorsportgeschiedenis die dit bedrijf heeft opgebouwd”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer