Viazovich wint tweede etappe Dakar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Viazovich wint tweede etappe Dakar

De Witrus Siarhei Viazovich heeft met zijn MAZ de tweede etappe van de Dakar Rally gewonnen. Viazovich neemt de leiding in het algemeen klassement over van Anton Shibalov, die de eerste etappe won. Janus van Kasteren verloor kostbare tijd en duikelde naar de achtste plek in het klassement.

De tweede etappe ging van Al Wajh naar Neom over 367 km special. Viazovich deed er 3 uur en 47 minuten over. Hij was 1 min 46 sneller dan Dimitri Sotnikov met de Kamaz. Twee lekke banden leverden  Janus van Kasteren een verlies van veertig minuten op. Vick Versteijnen verloor anderhalf uur met een gat in de versnellingsbak, en Michiel Becx daardoor ook. Albert Llovera kwam als hoogst geklasseerde De Rooy Iveco over de finish op de elfde plaats.

Beste Nederlander in de tweede etappe was Pascal de Baar met de Renault. Hij werd achtste. Iets achter hem finishte Martin van den Brink op de negende plaats.

De Dakar is nog lang, maar het lijkt erop dat Team de Rooy niet de concurrent voor Kamaz kan zijn zoals het de afgelopen jaren was. Pijnlijk voor de Brabanders moet zijn dat de best geklasseerde Iveco in het klassement nu niet een van hun auto’s is, maar de Iveco genaamd ‘Karel’ van de Tsjech Martin Macik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer