Ga naar hoofdinhoud

Apps van derden zijn nu beschikbaar in de Trimble Transport & Logistics Store

Trimble heeft aangekondigd dat het zijn Europese mobiele telematica-oplossing heeft uitgebreid door applicaties van derden op de FleetXPS-tablet aan te bieden. Chauffeurs kunnen nu toegang verkrijgen tot waardevolle apps op één enkel mobiel apparaat. Deze applicaties van derden zullen beschikbaar zijn voor klanten in de Trimble Transport & Logistics Store (Trimbletl Store). Demonstraties zijn te zien op Transport Compleet in Hardenberg.

Daarnaast heeft Trimble ook aangekondigd dat de gebruikersinterface van de FleetXPS-app voor Android smartphone werd aangepast naar de interface van de FleetXPS-tablet. Hierdoor ontstaat een meer uniforme werkomgeving voor gebruikers, ongeacht het platform. Trimble zal zijn verbindingen met applicaties van derden en de opnieuw ontworpen FleetXPS-app demonstreren op Transport Compleet in Hardenberg.

 “Veel transport- en logistieke bedrijven maken gebruik van meerdere toestellen om toegang te krijgen tot de overvloed aan mobiele oplossingen”, zegt Chris Boogaard, Country Manager van Trimble Transport & Logistics Nederland. “Met de FleetXPS-tablet en de Trimbletl Store kunnen we bedrijven een meer uniform telematicaplatform bieden voor het beheren van apps die beschikbaar zijn voor chauffeurs.”

Deelnemers aan Transport Compleet krijgen live demonstraties van verschillende apps die in de Trimbletl Store worden aangeboden, waaronder de Absence Planner. Hiermee kunnen chauffeurs elektronische verlofaanvragen indienen. ContiConnect Driver, ontwikkeld door bandenfabrikant Continental, meet de bandenspanning en -temperatuur en waarschuwt de chauffeur voor eventuele problemen. “De staat van de banden speelt een primaire rol bij de veiligheid, een uiterst belangrijke zorg van onze klanten”, aldus Boogaard. “Ook de integratie van e-CMR-applicaties is beschikbaar. Daarvoor werkt Trimble samen met partners zoals Transfollow, Pionira en Dashdoc. De apps die toegelaten mogen worden op de FleetXPS-tablet zijn vooraf beveiligd en gecontroleerd door Trimble en de transportbedrijven. Chauffeurs kunnen niet zelf updates weigeren of apps verwijderen. “

 Bezoekers van Transport Compleet kunnen ook de geavanceerde telematicaoplossingen bekijken, zoals CarCube en Truck4U. Demonstraties van oplossingen voor rijgedraganalyse, tachoarchivering en loon- en onkostenberekening zullen ook beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer